Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Konsten att vara snäll

Konsten att vara snäll

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. Förlagsny! . 2005. 204 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny!
Såld i mer än 120.000 exemplar

"En bok som alla borde läsa." Expressen

Begreppet "snäll" kopplas ofta till egenskaper som dumhet, naivitet och undergivenhet. Stefan Einhorn lägger en helt annan innebörd i ordet: "För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta." Den snälla människan är minst av allt dum, tvärtom mycket klok, eftersom hon har förstått att det vi gör för andra gör vi också för oss själva.

Men snällhet är en egenskap som måste förvaltas med gott omdöme. Att vara snäll på ett äkta, positivt och gott sätt är verkligen en konst.

I Konsten att vara snäll skriver Stefan Einhorn bland annat om vad äkta snällhet innebär och om de motkrafter som kan hindra oss från att vara snälla. Han redogör också för vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och ger handfasta råd om hur man kan tillämpa detta i vardagslivet.

Snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld - och oss själva.

"... beskriver med stor klokhet vilken befrielse det är att ta sig ur bitterhet och gamla konflikter och istället leva ett fullödigt liv." Aftonbladet

"Hans nya bok är en fin handledning i vardagsetik, skriven med en fängslande stil." Upsala Nya Tidning

"Konsten att vara snäll är lättläst och spännande, om just det som berör oss alla." Norra Västerbotten

"Det är inte ofta, jag läser en bok som gör mig djupt och innerligt glad." Värnamo Nyheter

Stefan Einhorn är professor och ordförande i etikrådet vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Radiumhemmet. I Månpocket finns sedan tidigare den religionsfilosofiska boken En dold Gud samt den skönlitterära berättelsen Den sjunde dagen.
Stefan Einhorn, född 26 oktober 1955 i Stockholm, är en svensk läkare, professor och författare. Han är son till Jerzy och Nina Einhorn, samt bror till Lena Einhorn.

Einhorn disputerade 1980 vid Karolinska institutet.[3] Sedan år 1999 är han professor i molekylär onkologi vid Karolinska institutet.[4] 2013 var han en av initiativtagarna till att starta ett centrum med inriktning på social hållbarhet, Center for Social Sustainability (CSS), vid institutet.[5] Han är även överläkare vid Radiumhemmet och ordförande i Karolinska institutets etikråd. Därutöver är han verksam som författare och medlem i Sveriges Författarförbund.

Einhorn var sommarpratare den 25 juni 2002 och gäst i underhållningsprogrammet TV-huset den 20 november 2005. I valrörelsen 2006 åtog han sig att leda den etikkommission som Folkpartiet inrättade efter den inloggningsaffär som partiet var inblandat i.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137128108
Titel
Konsten att vara snäll
Författare
Einhorn, Stefan
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2005
Omfång
203 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Begreppet snäll kopplas inte sällan till egenskaper som dum, omogen och mesig. I sin bok Konsten att vara snäll lägger Stefan Einhorn en helt annan innebörd i ordet:  För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta. En snäll människa bär i sitt medvetande ständigt med sig omtanken om sin medmänniska. Stefan Einhorn menar att vi är våra relationer och att snällhet är något av det finaste som vi kan ägna oss åt.     Men varför ska vi vara snälla? Kan vi inte lika gärna vara självupptagna, hänsynslösa eller elaka? Enligt Stefan Einhorn är snällhet är den viktigaste enskilda framgångsfaktorn i våra liv. Detta gäller för individer såväl som för grupper och samhällen. Om vi strävar efter att vara snälla mot andra så kan vi helt enkelt inte undvika att också göra gott för oss själva. Den goda gärningen gör vi därmed inte bara för andras skull utan också för vår egen.     Men snällheten är inte enkel att bemästra. Den innebär inte att vi ska vara undergivna, mesiga eller inställsamma. Snällhet måste hanteras med en stor portion omdöme och klokskap om vi ska undvika fallgroparna och om det ska bli riktigt bra.     I Konsten att vara snäll kan vi läsa om vad äkta snällhet innebär, vilka motkrafter det finns som hindrar oss från att vara snälla, få exempel på vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och slutligen tillägna oss en rad handfasta råd om hur vi kan använda snällhet för att bli framgångsrika i våra liv.      Vem vill inte vara god? Vem vill inte vara framgångsrik? Vi kan bli både och, om vi väljer att vara snälla. Som Stefan Einhorn skriver: Så enkelt och så svårt är det nog till slut att snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld, och oss själva. Stefan Einhorn är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset. Han har skrivit böcker inom områdena populärmedicin och religionsfilosofi, däribland En dold Gud, samt den skönlitterära berättelsen Den sjunde dagen.