Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Världens springnota : finanskrisen och vägen framåt

Världens springnota : finanskrisen och vägen framåt

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 254 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Världens springnota av Stefan de Vylder förklarar hur krisen påverkar den globala ekonomin, vänder på perspektiven och låter oss se världsekonomin underifrån. Det är en bok både för fackekonomer och en bred allmänhet: alla som inte vill bli lurade igen, och som vill förstå hur allt hänger ihop och som misstänkt att det finns folk som tjänar grova pengar innan bubblan spricker.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170375057
Titel
Världens springnota : finanskrisen och vägen framåt
Författare
Stefan de Vylder
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
137 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
453 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad hände egentligen när världsekonomin havererade hösten 2008? Hur ska vi undvika att hamna i samma situation igen?
Världens springnota är en bok som både förklarar hur krisen påverkar den globala ekonomin och som vänder på perspektiven och låter oss se världsekonomin underifrån. Ostasiens fattiga kvinnor, arbetare i Mexiko och svenska bilarbetare ägde aldrig aktier i Lehman Brothers eller ompaketerade reptilfonder med amerikanska bostadslån i botten.
Men det är de som nu, när krisen övergått från sin akuta fas till en djup lågkonjunktur och växande arbetslöshet, tvingas vara med och betala notan. Och som kommer att få betala ett högt pris igen när dagens stimulansåtgärder ersätts av morgondagens budgetsaneringar och åtstramningspaket.
Vilka lärdomar kommer de ekonomer och politiker att dra som i decennier applåderat avregleringen av de globala finansmarknaderna och en långtgående liberalisering av kapitalströmmar mellan länderna? För även de har insett att många av de gängse ekonomiska teorierna inte stämmer.
Stefan de Vylder har i över tjugofem år bevakat och forskat om ekonomiska kriser i olika delar av världen. Han har nu skrivit en engagerande och pedagogisk bok om finanskriser, ekonomi och politik. En bok för både fackekonomer och en bred allmänhet: alla som inte vill bli lurade igen, som vill förstå hur allt hänger ihop och som misstänkt att det finns folk som tjänar grova pengar innan bubblan brister.
Stefan de Vylder är nationalekonom och författare till en rad artiklar och böcker som även uppmärksammats internationellt.
Han har tidigare bland annat arbetat som docent i utvecklingsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Sedan många år är han fristående forskare och konsult och som föreläsare en lysande folkbildare.
På senare år har Stefan de Vylder bland annat arbetat med ekonomiska konsekvenser av hiv/aids, jämställdhet, kostnader för våld, landsbygdsutveckling, handels- och globaliseringsfrågor samt frågor om barns rättigheter.
Boken ges ut i samarbete med Forum Syd.