Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Eurokrisen

Eurokrisen

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2012. 200 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. "Den europeiska valutaunionen EMU har utvecklats till ett dyrbart experiment, och historiens dom kommer att bli hård.
Länge såg det ut att gå bra, och EMU fick nya medlemmar. Men bakom en fasad av hygglig tillväxt växte underskott, obalanser och bubblor. När den stora finanskrisen bröt ut hösten 2008 kom spänningarna mellan och inom EMU:s medlemsländer upp till ytan."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170376801
Titel
Eurokrisen
Författare
Stefan de Vylder
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 216 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
339 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den europeiska valutaunionen EMU har utvecklats till ett dyrbart experiment, och historiens dom kommer att bli hård.
Länge såg det ut att gå bra, och EMU fick nya medlemmar. Men bakom en fasad av hygglig tillväxt växte underskott, obalanser och bubblor. När den stora finanskrisen bröt ut hösten 2008 kom spänningarna mellan och inom EMU:s medlemsländer upp till ytan.
Eurokrisen är en skakande skildring av vad som har gått snett med det politiska prestigeprojektet EMU. Tonvikten i boken ligger på en analys av orsakerna till valutaunionens kris och på den bedrövliga krishanteringen.
De ekonomiska effekterna ser vi redan i form av en stor och växande arbetslöshet inom nästan hela Europa. Krisländer med massarbetslöshet anklagas för att »leva över sina tillgångar« när det är uppenbart att de idag lever långt under sina tillgångar.
I krisens spår urholkas demokratin. Åtstramningsprogram skrivs ut av de verkliga makthavarna: finansmarknaderna, EU-kommissionen och Internationella Valutafonden. I krisländerna börjar valet stå mellan medlemskap i EMU och bevarat folkstyre.
Stefan de Vylder stod på nej-sidan i den svenska folkomröstningen om euron år 2003. Men det är inte skadeglädje som präglar Eurokrisen utan en blandning av ilska och sorg över att Europas ledare har fört oss mot denna avgrund.