Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tomas Tranströmer : ett diktarporträtt

Tomas Tranströmer : ett diktarporträtt

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 383 sidor.

Nära nyskick. Prislapp på baksidan. I boken tecknar författaren en bild av Tranströmers levnadsförlopp, berättar om hans uppväxt, skolgång och yrkesbana som psykolog, om naturintresset, musiken och resorna. Men framförallt riktar han in sig på diktarens inre värld såsom den framträder i hans poesi. Drag efter drag läggs till ett diktarporträtt som efterhand framträder allt tydligare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789100125158
Titel
Tomas Tranströmer : ett diktarporträtt
Författare
Staffan Bergsten
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
383 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 202 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
687 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Litteraturvetaren Staffan Bergsten har följt Tomas Tranströmer sedan debuten 1954 och ägnat delar av sin forskning åt författarskapet. Nu utkommer han med en omfattande biografi över poeten: Tomas Tranströmer. Ett diktarporträtt.I Tomas Tranströmers tidiga diktning saknas till stora delar orden ”jag” och ”mig” och hans böcker bär titlar som Hemligheter på vägen och Den stora gåtan. Hur skriver man egentligen en biografi över en så utpräglat privat person? frågar sig Staffan Bergsten i förordet till sin bok. Och hur viktigt är det med kunskaper om författarens liv för förståelsen av dennes verk? ”Man behöver inte veta någonting om en författare för att läsa honom”, säger Tranströmer själv. ”Om somliga författare, t ex Strindberg, vet man för mycket. Om andra, t ex Shakespeare, nästan ingenting. Shakespeare blir inte sämre för det.” Ändå ger sig Staffan Bergsten i kast med sitt uppdrag utan att tveka. Han tecknar en yttre bild av poetens levnadsförlopp, berättar om uppväxt, skolgång och yrkesbana som psykolog, om naturintresset, musiken och resorna. Men framför allt riktar han in sig på diktarens inre värld såsom den framträder i hans poesi.I Tomas Tranströmer. Ett diktarporträtt utnyttjar Staffan Bergsten sin väldokumenterade förmåga till närläsning och blir på så vis läsarens ciceron in i ett poetiskt universum med musikaliska förtecken. Drag efter drag läggs till ett diktarporträtt som efterhand framträder allt tydligare.