Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Litteraturvetenskap – en inledning – Andra, utökade upplagan

Litteraturvetenskap – en inledning – Andra, utökade upplagan

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 2:11 uppl. 2011. 227 sidor.

Mycket gott skick. Inlagan är i utmärkt skick, sånär som en ägarsignatur och en liten blomma (?) i bläck på den sista, tomma sidan. Lätta, ytliga hanteringsspår på omslaget.

"Litteraturvetenskap är ett ämne där perspektivförskjutningarna varit märkbara under de gångna decennierna, vilket avspeglades i första upplagan av denna bok (1998). Sedan dess har utvecklingen gått vidare så att det nu är dags för en ny, reviderad upplaga, utökad med två nyskrivna kapitel om retorik och narratologi.
Övriga områden och frågeställningar som tas upp är utvecklingen från litteraturhistoria till litteraturvetenskap, vad en litterär text är, litteratur och idéer, intertextualitet, komparation och reception, biografisk litteraturforskning, litteratursociologi, marxistisk litteraturteori, feministisk litteraturkritik, barnlitteraturforskning, dekonstruktion och nyhistoricism, texttolkning och att skriva om litteratur.
Boken, som främst vänder sig till studerande vid universitet och högskolor, ger en grundläggande orientering om de viktigaste riktningarna i dagens litteraturforskning."

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144023328
Titel
Litteraturvetenskap - - en inledning
Författare
Bergsten, Staffan
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2002
Omfång
227 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm
Vikt
332 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Litteraturvetenskap är ett ämne där perspektivförskjutningarna varit märkbara under de gångna decennierna, vilket avspeglades i första upplagan av denna bok (1998). Sedan dess har utvecklingen gått vidare så att det nu är dags för en ny, reviderad upplaga, utökad med två nyskrivna kapitel om retorik och narratologi.Övriga områden och frågeställningar som tas upp är utvecklingen från litteraturhistoria till litteraturvetenskap, vad en litterär text är, litteratur och idéer, intertextualitet, komparation och reception, biografisk litteraturforskning, litteratursociologi, marxistisk litteraturteori, feministisk litteraturkritik, barnlitteraturforskning, dekonstruktion och nyhistoricism, texttolkning och att skriva om litteratur.Boken, som främst vänder sig till studerande vid universitet och högskolor, ger en grundläggande orientering om de viktigaste riktningarna i dagens litteraturforskning.Andra upplagan

Ytterligare medarbetare:
Författare: Bergsten, Staffan; Burman, Carina; Cullhed, Anders; Engdahl, Horace; Haettner Aurelius, Eva; Hansson, Stina; Jonsson, Stefan; Landgren, Bengt; Larsson, Lisbeth; Olsson, Anders; Palm, Anders; Skalin, Lars-Åke; Svedjedal, Johan; Westin, Boel
Redaktörer: Bergsten, Staffan