Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
FÖRSVARA DIG KVINNA! Attityder. Metoder att undvika hotfulla situatuoner. Självförsvarsteknik.

FÖRSVARA DIG KVINNA! Attityder. Metoder att undvika hotfulla situatuoner. Självförsvarsteknik.

1989 Forum. Pappband, 128s. 350g. Illustrerad. Mycket gott skick, namnteckning. ISBN 9137096354. Lisa Sliwa är tuff, frispråkig och kan självförsvar efter flera års patrullerande som Guardian Angel i New Yorks värsta områden. 'Skyddsänglarna' är en frivilligorganisation som arbetar för att göra New Yorks gator och tunnelbana säkra för vanliga människor.
I 'Försvara dig, kvinna!" visar Lisa att det inte bara är den fysiska styrkan eller ens tekniken som är det viktigaste i en hotfull situation - utan kvinnans attityd. Kvinnor måste visa sin ilska och inte tveka att i en nödsituation skada en angripare tillräckligt för att själv kunna sätta sig i säkerhet.
Lisa har en rad självförsvarstekniker som går att använda effektivt utan långvarig träning. Hon tar även upp hur man utnyttjar saker som kan finnas i handväskan eller fickorna.
Men i första hand gäller det att undvika att komma i ett nödläge. Här ger den smarta storstadsflickan förslag på hur man bäst beter sig i olika situationer: när man går på en gata, parkerar, ringer från en telefonautomat, använder en bankomat, joggar, någon följer efter etc. Dessutom finns tips på hur man skyddar sig mot tjuvar - hemma, när man reser eller går i affärer.
Innehåller ett tjugotal fotografier av Lisa i några av de situationer som beskrivs i boker.
Svenskt förord av jur.kand. Catharina Calleman, som arbetat under tio år med självförsvarskurser bl a på Kvinnohuset i Stockholm.
En del kvinnor (och män) tror att kvinnor blir mindre kvinnliga för att de lär sig självförsvar. Lisa Sliwa - se omslagsbilden - är ett levande exempel på att inte ens ett svart bälte i karate behöver betyda att en kvinna förlorar i attraktivitet och kvinnlighet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137096354
Titel
Försvara dig kvinna
Författare
Sliwa, Lisa - Greenberg, Keith Elliot - LeVine, Jill - Sahlin, Elisabet
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1989
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
390 g
Språk
Svenska