Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sånt händer inte här

Sånt händer inte här

Inbunden bok Bokförlaget Polaris. 2017. 469 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. "Vad skulle hända om Amerika styrdes av en diktator? Det frågade sig Sinclair Lewis redan 1935 i den satiriska romanen Sånt Händer Inte Här. År 2017 känns frågan mer aktuell än någonsin.
Romanen tar sin början när Berzelius "Buzz" Windrip har besegrat Franklin D. Roosevelt och valts till USA:s president. Han blir vald efter att ha underblåst folks rädslor för det främmande och lovat drastiska ekonomiska och sociala reformer samtidigt som han propagerat för patriotism och en återgång till "traditionella" värden. Efter valet tar Windrip full kontroll över regeringen och inför, med hjälp av en hänsynslös paramilitär styrka, ett totalitärt styre. Boken kretsar kring journalisten Doremus Jessup som gör motstånd mot den nya regimen."
[Bokens baksidestext]
Revidering av originalöversättningen från 1936.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188647214
Titel
Sånt händer inte här
Författare
Sinclair Lewis
Förlag
Bokförlaget Polaris
Utgivningsår
2017
Omfång
469 sidor
Bandtyp
Halvklotband
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
790 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad skulle hända om Amerika styrdes av en diktator? Det frågade sig Sinclair Lewis redan 1935 i den satiriska romanen Sånt händer inte här. År 2017 känns frågan mer aktuell än någonsin. Vi kommer in i handlingen när Berzelius "Buzz" Windrip har besegrat Franklin D Roosevelt och valts till USA:s president. Han blir vald efter att underblåst folks rädslor för det främmande och lovat drastiska ekonomiska och sociala reformer samtidigt som han propagerat för patriotism och en återgång till "traditionella" värden. Efter valet tar Windrip full kontroll över regeringen och inför, med hjälp av en hänsynslös paramilitär styrka ett totalitärt styre. Romanen kretsar kring journalisten Doremus Jessup som gör motstånd mot den nya regimen. "Sånt händer inte här" är klart inspirerad av fascismens framväxt i Europa under 1930-talet och det är lätt att identifiera ledare som Hitler i texten. Samtidigt är det en skrämmande aktuell roman som fått nytt liv under våren i USA. Sinclair Lewis (1885-1951) var den förste amerikan som tilldelades Nobelpriset i litteratur, 1930, med motiveringen "för hans starka och levande skildringskonst, med typskapande förmåga, med kvickhet och humor".
Ytterligare författare: Lewis, Sinclair
Ytterligare översättare: Hultman Löfvendahl, Annika
Ytterligare översättare: Hultenberg, Hugo
Ytterligare designers: Timrén, Anders