Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Fidel & Che : revolutionsbröder
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789113027531
Titel
Fidel & Che : revolutionsbröder
Författare
Simon Reid-Henry
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2010
Omfång
408 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 178 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
247 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fidel & Che handlar om två män mitt uppe i en revolution, två män som delade en dröm och som blev vänner, kamrater och vapenbröder och som till sist tvingades välja mellan sin vänskap och sin övertygelse.

Under de sena timmarna en månlös natt i november 1956, lastas träbåten Grandma med män och ammunition i den lilla vindpinade kuststaden Tuxpàn i östra Mexiko. I regnet på kajen står den unge Fidel Castro och vid hans sida den argentinske läkaren Che Guevara. De har lämnat sina gamla liv bakom sig, tagit farväl av sina familjer. Bådas liv har varit brokigt; Castro har sedan han lämnade jesuitskolan i Havanna varit gangster, deltagit i militära operationer, suttit en månad i isoleringscell och planerat sin återresa från exilen i detalj. Che Guevara har gjort sina omfattande sydamerikanska resor och brinner av längtan efter att delta i någonting större.
Efter en lång och farofylld överfart landar båten lyckligt på Kuba; den kubanska revolutionen kunde börja.

Fidel och Che, som ännu inte var trettio år, och som bägge befann sig i exil, träffades i Mexico City 1955. Tolv år senare var Che Guevara död.
Men under mellanperioden blev dessa två män goda vänner och trädde fram som två av 1900-talets mest betydelsefulla gestalter. Den här boken berättar om deras resa från Mexiko och hemligt politiskt arbete till kriget uppe bland Kubas berg och om deras inblandning i det kalla kriget.