Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
fånga dagen. Ett vanligt livs välsignelser

fånga dagen. Ett vanligt livs välsignelser

Forum. Första svenska uppl. 2003. 266 s. Förlagets blåa klotband med skyddsomslag. 17,3x12,3cm. 333 gram.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137121499
Titel
Fånga dagen : Ett vanligt livs välsignelser
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
266 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
125 x 175 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
332 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Philip Simmons var bara trettiofem år gammal när han 1993 fick diagnosen ALS. Han, som var mitt uppe i en lovande universitetskarriär och livet som ung familjefar, stod plötsligt inför en ny uppgift – att vänja sig vid tanken på döden, att lära sig att leva med en sjukdom som sakta men obevekligt skulle bryta ner honom. Läkarna trodde han hade högst fem år kvar att leva.
När den här boken gavs ut i USA hade det gått nio år. Även om sjukdomen så småningom har begränsat Philip Simmons tillvaro alltmer och bland annat tvingat honom att sluta sitt arbete som collegelärare, så har dessa år också berikat hans tillvaro på många och delvis oväntade vis. Den svåra omställningen har gett honom en helt ny inställning till livet, till naturen och till människor runtomkring honom. Istället för att låta sjukdomen ta överhanden har han lära sig konsten att leva det icke-perfekta livet helt och fullt – att fånga dagen.
Då Simmons blev rullstolsbunden flyttade han och hans familj till södra New Hampshire och bosatte sig vid foten av de berg han brukade klättrade i som barn. Här började Simmons skriva, och resultatet blev så småningom denna tänkvärda, inspirerande och livsbejakande bok. I tolv fristående kapitel delar Philip Simmons med sig av sina reflektioner kring det icke-perfekta livet och sitt sökande efter själslig ro.

Philip Simmons undervisade i litteratur och creative writing vid Lake Forest College i llinois under nio år innan sjukdomen tvingade honom att sluta. Hans litteraturvetenskapliga arbeten har utgivits på många håll och hans noveller har publicerats i flertalet tidskrifter. Han bor med fru och två barn i New Hampshire.