Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kristin Lavransdotter [Alla tre titlar i denna volym]

Kristin Lavransdotter [Alla tre titlar i denna volym]

av

Inbunden bok. Norstedts Pocket. 1 uppl. 2000. 864 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag saknas. Kristin Lavransdotter är en historisk romantrilogi av Sigrid Undset, bestående av Brudkronan (1920, senare Kransen), Husfrun (1921) och Korset (1922). Kristin Lavransdotter är kanske det verk som främst förknippas med Undset, och som bidrog till att hon belönades med Nobelpriset i litteratur 1928 med motiveringen ”förnämligast för hennes mäktiga skildringar ur Nordens medeltida liv. [Wikipedia] Kartonnerad upplaga. Boksidor har varit utsatta för fukt, lätt småbuckliga. Annars är boken i fullt läsbart skick. Alla tre titlar i denna volym. Brudkronan. Husfrun. Korset

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9789172631267
Titel
Kristin Lavransdotter
Författare
Sigrid Undset
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsdatum
20000921
Omfång
864 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
0 x 220 mm
Vikt
951 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En av världslitteraturens bästa kärleks-romaner. Den kärlekshistoria som författarinnan låter Kristin uppleva tillsammans med sin Erlend Nikulausson i 1300-talets Norge är ingen romantisk världsfrånvänd kärlek utan en berättelse om den jordiska kärleken sådan den kan gestalta sig från den första skira förälskelsen till äktenskapets vardag med arbete och möda, nöd och lust, allt utspelat under en tid som i mycket liknar vår egen. Sigrid Undset fick 1928 nobelpriset för romanen Kristin Lavransdotter.