Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Spisvärme - mat med känsla : vinnare av Sveriges mästerkock 2012
Spisvärme - mat med känsla : vinnare av Sveriges mästerkock 2012 Spisvärme - mat med känsla : vinnare av Sveriges mästerkock 2012

Spisvärme - mat med känsla : vinnare av Sveriges mästerkock 2012

Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 119 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Ytliga hanteringsmärken på omslaget, annars i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174242744
Titel
Spisvärme - mat med känsla : vinnare av Sveriges mästerkock 2012
Författare
Bárány, Sigrid
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2012
Omfång
120 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
677 g
Språk
Svenska
Baksidestext
” ’Min dröm är att skriva en kokbok om hur man lagar mat med känslorna.’ Det sa jag på uttagningen till Sveriges Mästerkock 2012. Att vinna verkade oöverstigligt, men under tävlingens gång kände jag verkligen att jag ville skriva den där boken, om jag så skulle behöva muta förläggare med marängtårtor och fläskbogar.”Men det behövdes aldrig några mutor. Sigrid Bárány vann nämligen tävlingen och fick därmed göra sin egen kokbok. Med en imponerande känsla för mat knyter hon an till vårt svenska matlagningsarv – det är långstekt fläsk och smäktande sommarmat som placerar oss mitt i syrenbersån med rödvinbärskaka och ett glas av farmors citrondricka.Boken är en djupdykning ner i de känslor som maten väcker. Vi uppmanas att låta matlagningen bli en väg till oss själva – genom att ta in de sinnliga, kroppsliga och känslomässiga upplevelserna kan vi bättre uttrycka oss vid spisen. Och när vi sedan bjuder på maten är det kärlek och omsorg som ligger på tallriken.Lätt provocerande och med glimten i ögat hävdar Sigrid att hon älskar ”brun mat” med retrokänsla. Men hennes kokbok rymmer också festmat som Pavlova med lime- och passionscurd, tjejfavoriter med doft av medelhavet, uppiggande recept som Thailändsk kycklingsallad och inte minst skamlös njutmat som Chokladfondant med körsbärsglass.Sveriges Mästerkock, tävlingen där okända matlagare från Sveriges alla hörn får visa vad de kan, har nu sänts i två säsonger på TV4. Under andra säsongen har en miljon tittare troget följt Sigrid Bárány och alla de andra.