Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mitt Iran - En oförglömlig berättelse om kamp, revolution och hopp

Mitt Iran - En oförglömlig berättelse om kamp, revolution och hopp

Inbunden bok Prisma. 2006. Inbunden.

Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. "Detta är den fängslande historien om en märklig och mycket modig kvinna som genomlever en tid av stora och svåra omvälvningar. Och som alltid tar sig igenom med högburet huvud." - Ärkebiskop Desmond Tutu. Shirin Ebadi, mottagare av Nobels fredspris 2003, är en av vår tids mest spännande kvinnor. Hon gjorde en snabb karriär och blev en av Irans första kvinnliga domare, men när regimen efter revolutionen förklarade att kvinnor var olämpliga i sådana befattningar, degraderades hon till kontorsbiträde. Så småningom fick hon tillstånd att öppna en egen advokatbyrå, och hon koncentrerade sig på att försvara de mänskliga rättigheterna. Framför allt tog hon sig an kvinnor och barn i politiskt laddade fall som de flesta andra jurister inte vågade handha. Hon är en rättfram och omstridd person som har arresterats och även blivit utsatt för mordförsök, men regimen har inte lyckats tysta henne. Hennes memoarer är en gripande och mycket personlig och levande skildring av hur politiska och religiösa omvälvningar förvandlar en stabil tillvaro till kaos. "Alla som verkar för mänskliga rättigheter i Iran måste lära sig leva med rädslan, från första början, men jag har lärt mig att behärska den." Shirin Ebadi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151845660
Titel
Mitt Iran : en berättelse om kamp, revolution och hopp
Författare
Shirin Ebadi
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
261 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 228 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
602 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Detta är den fängslande historien om en märklig och mycket modig kvinna som genomlever en tid av stora och svåra omvälvningar. Och som alltid tar sig igenom med högburet huvud.” Ärkebiskop Desmond Tutu Shirin Ebadi, mottagare av Nobels fredspris 2003, är en av vår tids mest spännande kvinnor. Hon gjorde en snabb karriär och blev en av Irans första kvinnliga domare, men när regimen efter revolutionen förklarade att kvinnor var olämpliga i sådana befattningar, degraderades hon till kontorsbiträde. Så småningom fick hon tillstånd att öppna en egen advokatbyrå, och hon koncentrerade sig på att försvara de mänskliga rättigheterna. Framför allt tog hon sig an kvinnor och barn i politiskt laddade fall som de flesta andra jurister inte vågade handha. Hon är en rättfram och omstridd person som har arresterats och även blivit utsatt för mordförsök, men regimen har inte lyckats tysta henne. Hennes memoarer är en gripande och mycket personlig och levande skildring av hur politiska och religiösa omvälvningar förvandlar en stabil tillvaro till kaos. ”Alla som verkar för mänskliga rättigheter i Iran måste lära sig leva med rädslan, från första början, men jag har lärt mig att behärska den.” Shirin Ebadi