Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ormen i Essex

Ormen i Essex

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2018. 400 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken är förlagsny. Romanen handlar om vänskapens och kärlekens många skepnader. En underbar historisk roman. Hylla 115

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100171872
Titel
Ormen i Essex
Författare
Sarah Perry
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
400 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
En uppslukande roman som jämförts med Charles Dickens, Bram Stoker och Hilary Mantel och tagit Storbritannien med storm.När Cora Seaborne blir änka är det med viss lättnad – äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som societetsfru i 1890-talets London passade aldrig den egensinniga Cora. Hon trotsar omgivningens förväntningar och lämnar tillsammans med sin elvaårige son storstaden för landsbygden i Essex. Där har rykten om ett mystiskt odjur skapat masshysteri hos lokalbefolkningen. Odjuret ska ha terroriserat trakterna för över tre hundra år sedan. Nu är det tillbaka, och sägs ha dödat en man på nyårsafton.Den rationellt lagda Cora fascineras av berättelserna – hennes teori är att det rör sig om en oupptäckt art som hon är fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en oväntad vän i traktens präst William Ransome, som oroas över församlingens vidskeplighet.Tillsammans söker de svaret på gåtan, samtidigt som de oundvikligen dras till varandra. Ormen i Essex är en berättelse om vänskapens och kärlekens många skepnader.Etta på Sunday Times bästsäljarlista, belönad med det brittiska bokhandelspriset Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och nominerad till en lång rad priser, däribland Costa Book Award och Baileys Women's Prize for Fiction.