Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Aphuset

Aphuset

Inbunden bok. Bazar Förlag. 1 uppl. 2012. 341 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170282270
Titel
Aphuset
Författare
Sara Gruen
Förlag
Bazar Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
341 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
494 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Isabel Duncan, som forskar om apor i ett språklaboratorium, förstår sig inte på människor, men med apor och särskilt dvärgschimpanser har hon ett förtroendefullt förhållande. Bland dem känner hon sig mer hemma än hon någonsin gjort bland människor tills hon möter John Thigpen, en mycket gift reporter som trotsar djurrättsaktivisterna utanför laboratoriet för att ta sig in och få reda på vad som pågår där inne.
När en demonstration ödelägger laboratoriet blir Isabel svårt skadad och aporna blir befriade. John ser chansen till sitt livs story, och han är beredd att offra både jobbet och sitt äktenskapet för att få den. På något mystiskt sätt dyker aporna upp i en dokusåpa på teve. Programmet blir omedelbart en megahit och det märkligaste fenomenet i modern mediehistoria. Miljoner fans sitter som klistrade vid teveskärmarna medan aporna beställer osund hämtmat, oupphörligen ägnar sig åt sex och skickar teckenspråksmeddelanden till Isabel att hon ska komma och hämta dem. För att rädda aporna från denna förödmjukande och parodiska tillvaro måste Isabel alliera sig med människosläktet, bland andra John, en grönhårig vegan och en pensionerad porrstjärna med en egen agenda.
Aphuset är en underhållande roman, men den visar också upp djurens värld som få romaner har gjort. På samma sätt som i Water for Elephants ger Sara Gruen oss en varm och tankeväckande historia om ett rörande förhållande mellan människa och djur.