Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap
6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap 6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap 6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap 6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap 6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap 6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap

6 x Saudek – Aspekter på ett konstnärskap

Inbunden bok. Sekel Bokförlag. 2009. 223 sidor.

Nyskick. – NYSKICK! – Små, små prickar på övre snittet. – Se fler bilder! –– Den tjeckiske fotografen Jan Saudek (f. 1935) har sedan 1960-talet skapat iscensatta studiofotografier; teatrala självporträtt och porträtt av poserande modeller, framförallt kvinnor och barn. I denna bok presenteras Saudeks konstnärskap i sex relativt fristående kapitel. Varje kapitel belyser ett särskilt problemområde: här diskuteras fotografiets förbindelse med teatern, fiktionens status som en annan och karnevalsk värld, upphovsmannens begär och begäret efter en upphovsman, konstens funktion som en arena där subjektet fotografen, modellen, betraktaren låter sig prövas och omprövas, barngestaltningen och dess specifika problematik, samt förhållandet mellan visuellt och verbalt i Saudeks arbete. Sara Flagge ger med sin studie en mångfacetterad bild av fotografierna, fotografen och hans intresse för den avklädda kroppen, för poserande och agerande, för det egna rollspelet, för fotografiet både som sceniskt uttryck och som porträtt, för erotiken, för rampljuset.

/ Sara Flagge är konstvetare och har varit verksam som doktorand och lärare vid Lunds universitet. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185767403
Titel
6 x Saudek : aspekter på ett konstnärskap
Författare
Flagge, Sara
Förlag
Sekel Bokförlag/Isell & Jinert
Utgivningsår
2009
Omfång
223 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 214 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
616 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den tjeckiske fotografen Jan Saudek (f. 1935) har sedan 1960-talet skapat iscensatta studiofotografier; teatrala självporträtt och porträtt av poserande modeller, framförallt kvinnor och barn. I denna bok presenteras Saudeks konstnärskap i sex relativt fristående kapitel. Varje kapitel belyser ett särskilt problemområde: här diskuteras fotografiets förbindelse med teatern, fiktionens status som en annan och karnevalsk värld, upphovsmannens begär och begäret efter en upphovsman, konstens funktion som en arena där subjektet fotografen, modellen, betraktaren låter sig prövas och omprövas, barngestaltningen och dess specifika problematik, samt förhållandet mellan visuellt och verbalt i Saudeks arbete. Sara Flagge ger med sin studie en mångfacetterad bild av fotografierna, fotografen och hans intresse för den avklädda kroppen, för poserande och agerande, för det egna rollspelet, för fotografiet både som sceniskt uttryck och som porträtt, för erotiken, för rampljuset.
Sara Flagge är konstvetare och har varit verksam som doktorand och lärare vid Lunds universitet.