Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fröjdelekar

Fröjdelekar

Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 1 uppl. 2020. 423 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127167193
Titel
Fröjdelekar : glädje, lust och nöjen under svensk stormaktstid
Författare
Sandén, Annika
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2020
Omfång
423 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 217 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
688 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Annika Sandén tar oss med till de ljusare sidorna av 1600-talets vardagsliv, med jordbruksårets alla kalas och de fester som firade livets gång. Kanske var detta ett sätt för människor att förtränga det elände som omgav dem. Kanske är det helt enkelt en mänsklig egenskap att hitta glädje också i de svåraste stunder.
Svensk stormaktstid beskrivs i allmänhet som en dyster tid. Människor plågades av köld, missväxt och svält, och all tid och möda tycks ha lagts på att klara vardagen, i en grå och dyster vandring mot döden.
Fast mitt bland det svåra fanns också glädjen. Flickor och pojkar lekte lekar, hittade på bus, klättrade i träd; ungdomar dansade och jagade varandra över vårblommande ängar; föräldrar höll förlovningsfester och bröllopskalas- som varade i dagar.
»Med starkt engagemang för individuella livsöden och maktstrukturer i historien belyser Annika Sandén förhållandena för marginaliserade grupper som brottslingar, bödlar, tiggare och fattighjon under svensk stormaktstid« Boktugg

»Genom sitt populärvetenskapliga anslag visar Annika Sandén på den potential som historieforskning och annan humanistisk vetenskap har att nå ut i samhället på bred front och berika det offentliga samtalet och kulturlivet.« Sörmlandsmuseet.
»Människor gjorde också som de alltid gör: de roade sig och sjöng, de festade och firade. De blev förälskade, kände lust och njöt av livet. (.) Exemplen kommer från historiken Annika Sandéns nya bok, 'Fröjdelekar. Glädje, lust och nöjen under svensk stormaktstid', som på ett lysande sätt fullbordar hennes redan tidigare uppmärksammade och prisbelönta trilogi om 1600-talets social- och kulturhistoria.« Dagens Nyheter