Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Trilogin. Molloy ; Malone dör ; Den onämnbare

Trilogin. Molloy ; Malone dör ; Den onämnbare

av

Pocketbok. Modernista. 1 uppl. 2013. 485 sidor.

Mycket gott skick. "Trilogin Molloy, Malone dör och Den Onämnbare har beskrivits som den moderna människans intellektuella och moraliska bankruttförklaring. Liksom karaktärerna krälar texten sakta men säkert fram mot sin logiska slutpunkt - en värld där inga människor finns, inget medvetande. Mellan Molloys eskatologiska värld, Malones språkliga förvirring i dödens närhet och Den Onämnbare som redan vid textens utgångspunkt saknar namn och identitet, reduceras människan och språket gradvis till någonting som närmar sig ingenting." [Baksidestext] Tre titlar samlade i en volym.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9789174992540
Titel
Trilogin. Molloy ; Malone dör ; Den onämnbare
Författare
Samuel Beckett
Förlag
Modernista
Utgivningsdatum
20130319
Omfång
485 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
254 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Trilogin Molloy, Malone dör och Den Onämnbare har beskrivits som den moderna människans intellektuella och moraliska bankruttförklaring. Liksom karaktärerna krälar texten sakta men säkert fram mot sin logiska slutpunkt en värld där inga människor finns, inget medvetande. Mellan Molloys eskatologiska värld, Malones språkliga förvirring i dödens närhet och Den Onämnbare, som redan vid textens utgångspunkt saknar namn och identitet, reduceras människan och språket gradvis till någonting som närmar sig ingenting. Molloy, Malone dör och Den Onämnbare samlas här för första gången i pocket, i översättning av Lill-Inger Eriksson och med ett förord av Jesper Olsson. SAMUEL BECKETT föddes 1906 i Dublin av irländska föräldrar och var bosatt i Frankrike från 1938 till sin död. 1969 tilldelades han Nobelpriset i litteratur. »Becketts trilogi är en litteratur som får tanken att svindla. Att som vuxen tillåtas tillträde till den existentiella zon där varje liten rörelse framstår som ny och outforskad är lika omtumlande som den första förälskelsen. Det går igenom hela nervsystemet.« ANNA HALLBERG, DAGENS NYHETER »Jag skulle kunna gå i pension, binda fast mig vid en stol och ägna all min vakna tid åt Molloy, Malone dör och Den onämnbare.« JENNY TUNEDAL, AFTONBLADET »Beckett äger en obönhörlig intellektuell uppriktighet och hans prosa har en naken, intrikat rytm som blir närmast hypnotisk.« TIME MAGAZINE »Beckett utmärks av en svårmotståndig kombination av gnäll och stoicism, misantropi och vardagsburleskt uppsluppen glädje. Det är kallt som satan och oväntat varmt, nästan tillmötesgående.« HALLANDSPOSTEN »Beckett är ojämförlig, trollbindande... En seriös författare som har något allvarligt att säga om det mänskliga tillståndet.« THE NEW YORK TIMES