Algotson, S/Julens bästa mat
Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 1997.
Boken handlar inte bara om tillagning av den traditionella julmaten utan också om hur man själv kan rimma skinka, luta lutfisk, ysta ost och göra julkorv.
Naturligtvis finns det recept på tillagning av det som hör hemma på julbordet, t ex kalkon, skinka, lutfisk, sill av olika slag, desserter, kola, knäck, marsipan m m. Ett stort avsnitt ägnas också åt julbrödet – både mat- och vetebröd samt julkakorna, inklusive de mjuka.
Här finns också avsnitt om julfirande och traditioner, om att stöpa ljus, driva lökar, binda en tärnkrans, göra skinkdekorationer och doftande pomander.
Stina Algotson är matskribent och hushållslärare.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127066175
- Titel
- Algotson, S/Julens bästa mat
- Författare
- Algotson, S
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska