Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ett land två folk : Israel-Palestinakonfliktens historia

Ett land två folk : Israel-Palestinakonfliktens historia

Inbunden bok. Historiska Media. 1 uppl. 2009. 384 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185873296
Titel
Ett land två folk : Israel-Palestinakonfliktens historia
Författare
Wibeck, Sören
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2009
Omfång
384 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
825 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Wibecks informativa översiktsverk kan vara utmärkt läsning för den som vill börja orientera sig i Mellanösternkonflikten och dess bakgrund" Svenska Dagbladet

"En balanserad och överskådlig bild av konfliktens historia och nutid." Upsala Nya Tidning

"I bokens sista kapitel, Färdvägar för fred, presenterar författaren ett lösningsförslag som faktiskt känns både konstruktivt och nytt." Dagens Nyheter

Israel-Palestinakonflikten har pågått i över hundra år. För de flesta är den ett mysterium som aldrig tycks ta slut - varför blir det aldrig fred? En del kallar konflikten världens mest överbevakade. Varje förändring, varje bomb, varje intermezzo, varje uttalande bevakas. Men trots detta har konflikten inte blivit begripligare eftersom rapporteringen är fragmenterad. I Ett land två folk ger Sören Wibeck den historiska bakgrunden till konflikten mellan judarna (israelerna) och palestinierna (och mellan palestinierna själva).

Sören Wibeck skildrar hela konfliktens historia. Han berättar också om sionismens och den palestinska nationalismens rötter. Judar och araber lever med olika historiska berättelser, som skapar identitet och politiska ideologier. Perspektiven möts inte, det finns alltid minst två versioner. Den enes martyr är den andres terrorist. Konflikten är minerad mark, också i Sverige. Få konflikter kan som denna få känslorna att svalla. Efter 1948 har FN och elva amerikanska presidenter, från Harry S. Truman till George W. Bush, försökt lösa den. Alla har misslyckats. Vad Barack Obama kan åstadkomma är än för tidigt att säga.

Finns det en väg till fred? Misstag begås och har begåtts av både israeler och palestinier. Därför krävs mod och kompromissvilja av dagens ledare. Priset kan bli högt. Alla vet vad som hände premiärminister Yitzhak Rabin på ett torg i Tel Aviv: en israelisk extremist mördade honom med ett skott i ryggen efter en fredsdemonstration.

Sören Wibeck är journalist vid Sverige Radio och en känd radioröst. Han medverkar varje vecka i P1-programmet "Människor och tro" som bevakar livsåskådning, religion och politik. I över tre decennier har han rest flitigt i Israel, Palestina och övriga Mellanöstern, både som journalist och privatperson. Sören Wibeck har tidigare gett ut Religionernas historia (2003), Korstågen. Västerlandets heliga krig (2005) och en bok om den historiske Jesus - Jesus. Jude, rebell, Gud? (2007). Flera av hans titlar finns även utgivna som ljudböcker.