Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svenska formrebeller. 1960- och 70-tal

Svenska formrebeller. 1960- och 70-tal

Inbunden bok.

Nära nyskick. Historiska Media. 2008. 314 s. I boken porträtteras ett tiotal av tidens mest banbrytande formgivare och designgrupper.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185507276
Titel
Svenska formrebeller : 1960- och 70-tal
Författare
Carolina Söderholm
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2008
Omfång
314 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 210 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
873 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Fyrtio år senare berättar formgivarna själva om sina radikala idéer. ... Om miljötänkande och tanklös konsumtion - tankegångarna känns märkligt aktuella."
Antik & Auktion

"En riktig pärla för alla som vill veta mer om denna banbrytande epok inom formgivningen."
Femina

I Svenska formrebeller berättas om 1960- och 70-talens radikala formgivning, en period då nya formgivningsideal växte fram som speglade en ny syn på människan och samhället. Det var mönster i starka färger, unisexmode och stabila barnmöbler, ett rus av hämningslös kreativitet och handlingskraft, inte sällan förknippad med en vilja att förbättra världen.

Carolina Söderholm porträtterar här ett tiotal formgivare och designgrupper som alla är välkända namn. De var tongivande under perioden; de revolterade mot tidigare generationers traditioner och lanserade en ny, flexibel livsstil. Vi möter bland annat glaskonstnären Erik Höglund som förde Kostas glaskonst ut i världen, textildesignern Carl Johan De Geer och textilkollektivet 10-gruppen.

Svenska formrebeller bygger i stor utsträckning på intervjuer, artiklar, arkivmaterial och samlingar. Boken är rikt illustrerad, och omslaget med härlig textilkänsla pryds av De Geers mönster Draktyget. Svenska formrebeller är en lika tankeväckande som lustfylld berättelse om en färgstark period i svensk designhistoria!

Carolina Söderholm är konstkritiker och journalist. Hon medverkar bland annat i tidskriften Populär Historia samt i Kristianstadsbladet och Sydsvenskan. Svenska formrebeller är en fristående uppföljare till Svenska formgivare, som kom 2005.