Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kvinnorna på Stensvik / Kristallen den fina / Kom hjärtans fröjd

Kvinnorna på Stensvik / Kristallen den fina / Kom hjärtans fröjd

Inbunden bok. Bonnier. 1996. 251 sidor.

Nyskick. Samlingsvolym. Portot gäller oavsett antal böcker. - Kvinnorna på Stensvik:
De lever i solen, unga, vackra och rika. Men en dag slår olyckan hårt mot den stolta familjen Hardeberg. Harriet och Julia får börja ett strävsamt liv, fjärran från sina småländska herrgårdsgemak. Elsi Rydsjö berättar roligt, gripande och medryckande om familjens kamp för att resa sig och om hur allt än en gång tar en vändning till det bättre.

Kristallen den fina:
Här spinner hon på verklighetsväv sagan om herrgårdsfamiljen på Stensvik. Gustaf vill härska inte bara över gården utan också över dess invånare, men hans egensinne utlöser en katastrof som står honom dyrt. Hans förhållande till lillasyster Louise är stormigt: motvilligt tillåter han att hon får sin sjuksköterskeutbildning utomlands men när det gäller hennes kärlek till soldatsonen Andreas Bäck vägrar han att ge med sig - liksom Louise själv. Mot storasyster Julias kyliga ironi står de sig båda slätt. Men Julia, härskarinnan på det rika Berg, har sina egna demoner att kämpa med. Och ett nytt släkte växer upp: Gustafs och Elins söner och döttrar på Stensvik, Hans Henrik och Fredrika på Berg. Och ytterligare ett syskonbarn dyker oväntat upp i familjen...

Kom hjärtats fröjd:
En ny tid har brutit in, och barnen i gårdarna kring sjön Groten är vuxna nu. Men det förflutna är inte dött, och för familjen Crona på Berg är sanningens svåra stund inne. Gustaf Hardeberg på Stensvik har två livskraftiga döttrar, men för honom är det bara söner som räknas. På Lisebäck kämpar Andreas och Louise vidare med att förvandla glashyttan till en mönsterindustri. Och som samlande punkt för dem alla finns Harriet Hardeberg: en silverhårig grande dame nu, men lika rak i ryggen, lika stark och kärleksfull som förr.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100562816
Titel
Kvinnorna på Stensvik
Författare
Rydsjö, Elsi - Rydsjö, Elsi - Rydsjö, Elsi
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1996
Språk
Svenska