-
Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten :...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 343 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslaget lite skadat, liten fläck på boksnittet..........// Detta kulinariska referensverk är sammanställt i samarbete med världens mest berömda kockskola, Le Cordon Bleu i Paris. Här finns mer än 800 förberedelser och matlagningstekniker, illustrer läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119711824
- Titel
- Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten : råd, recept och tillagningsmetoder från världens mes
- Författare
- Jeni Wright - Eric Treuille
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 343 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1703 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119711824 -
Stora boken om safta & sylta, koka in, frysa,...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1986.
Mycket gott skick. ..................// Stora boken om safta & sylta, koka in, frysa, torka, salta.
I boken beskrivs många olika metoder att ta till vara på sommarens och höstens bär, frukter, grönsaker och svamp.
Du hittar de gamla metoderna att salta och torka, men även läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153409728
- Titel
- Stora boken om safta & sylta, koka in, frysa, torka, salta
- Författare
- Erlandsson, Mariann - Olsson, Brita - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153409728 -
Den stora matresan
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 206 sidor.
Nära nyskick. En liten liten nagg på försättsbladet. ..............Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242171
- Titel
- Den stora matresan
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - à la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.Ur resedagboken:Den 27 februariGänget samlar ihop sig i matsalen för att diskutera dagens upplägg. Morgonkaffet är återigen för svagt för min svårväckta fjollträskhjärna. Idag ska vi hämta mandelpotatis hos en odlare och åka hem till ett par som kan laga skedpalt. Vi ska också träffa en matkunnig samekvinna från Jokkmokk som har med sig hjortron och kvanne.I flera dagar har jag funderat på samer och mitt eget ursprung. Min mors mormors far, eller något sådant, var sydsame och hette Salomon Salomonsson. Jag önskar att jag visste mer om samisk kultur och hade fått ta del av några av gammelmorfars fars kunskaper. Det enda jag ärvt är det samiska utseendet. Enligt gamla uppslagsverk har "lappen höga kindben, svart stripigt hår och är allmänt opålitlig". Det stämmer ju utmärkt bra på mig!
Bonnier Fakta 9789174242171 -
Stora kokboken
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2007. 767 sidor.
ISBN 9789153428671
Nära nyskick. Tillskrift......Mycket fin bok...............Stora kokboken är grundkokboken med de lite festligare recepten, som kan passa både till vardag och fest och lagas för få eller för många. Med hjälp av 1500 välskrivna och välkomponerade recept blir maten god, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Bokförlag 9789153428671 -
Stora starka ölboken : allt du behöver veta
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 144 sidor.
Nära nyskick. Våga beställa något annat än en "stor stark" i baren!
Öl har avnjutits under tusentals år i olika sammanhang. I Stora starka ölboken får du en inblick i denna ädla drycks historia och artrikedom.
Du får tillfälle att insupa kunskap om milstolparna i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255824
- Titel
- Stora starka ölboken : allt du behöver veta
- Författare
- Rodén, Björn
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våga beställa något annat än en "stor stark" i baren!Öl har avnjutits under tusentals år i olika sammanhang. I Stora starka ölboken får du en inblick i denna ädla drycks historia och artrikedom.Du får tillfälle att insupa kunskap om milstolparna i ölets utvecklingshistoria och skumma igenom brygghistorik samt olika länders ölkultur. Därefter kan du fördjupa dig i vilka råvaror som används samt hur tillverkningen går till. Du bjuds också på tips och idéer om ölprovning, festivaler och annan ölfakta.I denna rikt illustrerade bok presenteras kortfattat och strukturerat ett brett urval av ölsorter. De inspirerande och faktarika kapitlen om denna uppskattade dryck gör det lättare för dig att välja rätt öl till rätt tillfälle. En bok för alla som önskar beställa något annat än en "stor stark" i baren – och få kunskap om vad som döljer sig under skumkronan!Björn Rodén har tidigare gett ut böcker om drycker på Semic: 101 bästa drinkarna samt Allt du behöver veta om kaffe.
Bokförlaget Semic 9789155255824 -
Hemmets stora bakbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 123 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hemmets stora bakbok är den tredje boken med utvalda recept ur Hemmets Veckotidning och ett måste för alla som tycker om att baka! Den här gången har vi letat fram favoriterna bland våra många recept på kakor och bakverk, och valt ut 99 riktiga höjdare! H läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055282
- Titel
- Hemmets stora bakbok
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hemmets stora bakbok är den tredje boken med utvalda recept ur Hemmets Veckotidning och ett måste för alla som tycker om att baka! Den här gången har vi letat fram favoriterna bland våra många recept på kakor och bakverk, och valt ut 99 riktiga höjdare! Här finns recepten för alla tillfällen: härligt vetebröd, spröda småkakor, lyxiga kondiskakor, mjuka kakor, matbröd, pajer, kladdkakor och festliga tårtor för stora och små kalas. Alla med den särskilda kombination av tillförlitlighet, nyskapande och fantasi som gör recepten älskade av så många läsare varje vecka!
Bläddra, njut av de underbara bilderna och känn baklusten smyga sig på. Till din hjälp har du också avsnittet "Första hjälpen för hemmabagaren" samt en praktisk omvandlingstabell. Du kan inte misslyckas!
Norstedts 1 9789113055282 -
Ica Förlagets stora bakbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 320 sidor.
Mycket gott skick. ..........// Här finns alla slags bakverk, allt från grova surdegsbröd, knäckebröd och vitt matbröd, skorpor, vetebullar och tårtor till fluffiga gräddbakelser. I bokens över 500 recept blandas nyskapade bakverk med traditionella och beprövade recept. Bok läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153415000
- Titel
- Ica Förl. stora bakbok
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153415000 -
Den stora franska kokboken del 1-2 : i samlin...
Inbunden bok. Niloe. 3 uppl. 1975.
Mycket gott skick. Gammal vintage kokbok. Samlingsbok i fint skick......Vita band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNiloe 3 -
Stefanos Italia : den stora italienska kokbok...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2 uppl. 2013. 440 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny. .............................// Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en a läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623364
- Titel
- Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 440 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2050 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla mat upplevelser hos släkten i Toscana.
Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.
Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.
Nygren & Nygren 2 9789186623364 -
Stora Saluhallen : allt det goda
Inbunden bok. Votum Förlag. 2010. 160 sidor.
Nära nyskick. I Stora Saluhallen kryssar vi runt bland marknadsstånden, men vi beger oss också ut till många av de lokala leverantörerna, där närproducerat och kvalitet är viktiga ledord.
Parallellt med arbetet kring boken Feskekôrka började han och hustrun Ingrid a läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815319
- Titel
- Stora Saluhallen : allt det goda
- Författare
- Ingrid Eliasson - Bill Mason
- Förlag
- Votum Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt & grönt, fågel & kött, bröd, mejeri, choklad, kryddor och ost... Ett överflöd av varor möter besökaren när han eller hon kliver in i Stora Saluhallen. Dofter från världens alla hörn blandas med stadens sorl.
Stora Saluhallen belägen mitt i hjärtat av Göteborg har en lång historia och är väl förankrad hos såväl göteborgaren som besökare från andra delar av Sverige och världen.
Redan innan invigningen av Stora Saluhallen 1889, var detta en marknadsplats med lockande utbud.
Idag trängs handlare som erbjuder en uppsjö av frestande varor, både inne i saluhallen och på torget utanför. Vill du kan du äta färdiglagat på något av alla de matställen som finns här, köpa med dig ingredienser hem eller bara inandas atmosfären
I Stora Saluhallen kryssar vi runt bland marknadsstånden, men vi beger oss också ut till många av de lokala leverantörerna, där närproducerat och kvalitet är viktiga ledord.
Återigen ger sig Bill Mason och Ingrid Eliasson ut på jakt efter allt det goda. Reportage från Saluhallen, dess odlare och leverantörer blandas med frestande recept, sammansatta av Ingrid Eliasson.
Votum Förlag 9789185815319
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn