Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Järnvägen 150 år. 1856-2006

Järnvägen 150 år. 1856-2006

Inbunden bok Informationsförlaget. 1:a uppl. 2005. 383 s. Inbunden. Fint förlagsband.

Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Tåg, järnväg, järnvägshistoria, järnvägen och samhällsutvecklingen, järnvägsarkitektur,,järnvägen som tekniskt system, järnvägsplanering, järnvägsbanor, mycket fina bilder, och illustrationer, .

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9177365402
Titel
Järnvägen 150 år : 1856-2006
Förlag
Informationsförlaget
Utgivningsår
2005
Omfång
384 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
247 x 288 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
2040 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett lok står klart för avgång. Framför sig har det en sträcka som är 384 sidor lång, och restiden är hela 150 år! Resvägen är den svenska järnvägens historia, och hela sträckan kantas av massor av notiser både kända och mindre kända och bilder. Dessutom medföljer ett antal vagnar, i boken kallar dom kapitel, i vilka Du kan fördjupa Ditt vetande. Det är en sommarmorgon 1856 och det är klart för avgång. Trevlig resa!

Den svenska järnvägen har alltså hunnit bli hela 150 år. Många lok och vagnar, resenärer och mycket gods har under dessa år berest landet. Och många är de händelser, möten, projekt och planer som passerat revy under alla dessa år. Om detta berättar självklart boken.

Men man har också tittat lite bakom kulissen. Visste du t.ex. vilka politiska turer som kan föregå ett banbygge, eller hur markfrågor påverkar en järnvägs sträckning? Eller vilket pyssel det är att få till en fungerande tidtabell, eller hur europeiska regelverk och samarbeten hjälper eller hotar! den svenska järnvägen. Eller varför det förr och kanske framgent? anlades järnvägsparker? Eller hur våra regioner ytmässigt växer, men tidsmässigt krymper och kommer närmare varandra, och hur detta påverkar våra arbetsmöjligheter? Eller hur järnvägen påverkat vårt språk?

I boken kombineras den egentliga järnvägshistorien med ett antal artiklar, som både på tvärs och på djupet speglar olika en del kanske okända sidor av livet runt järnvägen.

Den löpande historien med tillbakablickar ända till järnvägens födelse berättas i form av en järnvägsräls, där tåget löper fram. Semaforer ger besked om att nu händer något. Parallellt till detta skriver ett 20-tal järnvägsexperter om sina specialgebit. Politiker kommer till tals, anställda beskriver sin vardag och även den vanlige resenären berättar sin historia.