Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Varför gör katten så

Varför gör katten så

Inbunden bok

Mycket gott skick. Albert Bonniers, 2003. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. 23x23 cm. Mycket gott skick. 127 s. Illustrerad, huvudsakligen i färg. ISBN 91-0-057510-0.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9100575100
Titel
Varför gör katten så
Författare
Susanna Rosén
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2001
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
226 x 228 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
665 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Katten har funnits i människans närhet under flera tusen år. Även om den har anpassat sig till ett liv bredvid människan så har den egentligen aldrig helt och hållet domsticerats eller förlorat sin rovdjursinstinkt. En katt med en stamtavla, en bondkatt med okända föräldrar, en europeisk vildkatt eller en tiger - de är alla kattdjur med mer gemensamt än man kan ana.Vår tamkatt härstammar från den afrikanska vildkatten. Det är därför den lilla kattungen så beredvilligt kliver i kattlådans sand när den ska göra sina behov, sanden är en öken i miniatyr. Och deras ursprung är också förklaringen till varför de gärna ligger pressade mot stekheta element; det påminner dem om Afrikas sol.Varför gör katten så beskriver bland annat hur katten gör för att kommunicera med andra katter och med människor. Katter är uttrycksfulla djur, det gäller bara att lära sig tolka deras signaler. Jamandet har fler nyanser än man kan tro, och kattens olika kroppshållning och ansiktsuttryck har sina specifika betydelser - den "ler" till exempel med ögonen för att tala om att den är vänligt sinnad. Och på samma vis som du anser att katten tillhör dig så är du också kattens egendom. Det är därför katten stryker sig mot dig, för att doftmarkera dig och kunna signalera till alla andra vem du tillhör.Boken lär dig bättre förstå kattens beteende så att du lättare kan förhindra att den till exempel kissar på skor och väskor eller att den klöser på soffan. Det finns alltid en förklaring till varför katten gör som den gör.Det här är en bok som vänder sig till dig som vill veta mer om vad katterna känner och hur de uttrycker det. Här kan du läsa om de tio vanligaste kattraserna och deras olikheter i temperament. Boken innehåller ett rikt urval av beskrivande och vackra bilder i både svart/vit och färg.Susanna Rosén är biolog och har under större delen av sitt liv levt med katter. Hon har på nära håll kunnat studera deras beteende. Med sin erfarenhet och yrkeskunskap avläser hon kattens beteendemönster och ger här insiktsfulla tankar om hur relationen mellan människa och katt bäst kan utvecklas. Hennes unika kunskaper ger oss kattägare möjlighet till att bättre förstå våra älsklingar.Fotograf Eivor Rasehorn visar med sina unika bilder katten utifrån dess eget perspektiv. De katter hon fotograferar är inte enbart gulliga tamdjur utan också biologiska varelser som har valt att leva i nära samröre med människan.