Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mitt förnamn är Ronny

Mitt förnamn är Ronny

Häftad bok. Bokförlaget Atlas. 2011. 119 sidor.

Nära nyskick. Som ny; minimala hanteringsspår.
"Ronny Ambjörnssons självbiografiska essä Mitt förnamn är Ronny är en modern klassiker. Boken blev en stor framgång när den utkom första gången 1996 och kom att påverka samhällsdebatten om klass och klassresor under lång tid. I boken tar Ronny Ambjörnsson sig an en historia som både är hans egen och det svenska folkhemmets. En självbiografisk essä på knappt mer än hundra men språkligt och intellektuellt desto tätare sidor."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173893893
Titel
Mitt förnamn är Ronny
Författare
Ronny Ambjörnsson
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2011
Omfång
119 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
199 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mitt förnamn är Ronny lovordades av kritiker och läsare när den kom 1996 och vi är stolta över att åter göra den tillgänglig.

Den här boken kom till i ett lyckligt ögonblick. Jag låg i hängmattan och funderade över mitt liv, bina surrade, fjärilar fladdrade, det var varken för varmt eller för kallt. Det var just fjärilarnas fladdrande som ledde mig in på tanken att skriva en kort kronologisk betraktelse över mitt liv, en berättelse. Jag tyckte att jag hade ett ämne, en erfarenhet som jag delade med många andra människor i min generation. Jag har bytt samhällsklass, eller, som det heter idag, företagit en klassresa. Denna ville jag skildra för att delge andra mina intryck av ett centralt stycke svensk samtidshistoria. Jag ville alltså berätta min historia, inte för att den var särskilt märkvärdig eller originell utan tvärtom: för att den inte var originell utan närmast typisk.

"Ronny Ambjörnssons självbiografiska essä Mitt förnamn är Ronny är en modern klassiker. Boken blev en stor framgång när den utkom första gången 1996 och kom att påverka samhällsdebatten om klass och klassresor under lång tid. I boken tar Ronny Ambjörnsson sig an en historia som både är hans egen och det svenska folkhemmets. En självbiografisk essä på knappt mer än hundra men språkligt och intellektuellt desto tätare sidor. [] som något av en Woody Allen tar sig författaren an en historia som är både hans egen och det svenska folkhemmets. Resultatet är lika lärorikt som underhållande."
Leif Nylén, DN