Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Motiverande samtal i hälso- och sjukvård - Att hjälpa människor att ändra beteende

Motiverande samtal i hälso- och sjukvård - Att hjälpa människor att ändra beteende

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2009. 280 sidor.

Gott skick. ” Konkreta beskrivningar och exempel på dialoger ger liv åt kärnkunskaperna i motiverande samtal (MI) och visar hur MI kan implementeras i olika vårdkontexter.
Boken riktar sig till all hälso- och sjukvårdspersonal samt till studerande inom motsvarande utbildningar på universitets- och högskolenivå. Den kan också med fördel användas inom verksamheter som socialtjänst, missbruksvård och kriminalvård, där målet är att hjälpa människor att förändra sitt beteende”
På vissa sidor finns understrykn. Inte många.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144052625
Titel
Motiverande samtal i hälso- och sjukvård - Att hjälpa människor att ändra beteende
Författare
Rollnick, Stephen
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2009
Omfång
280 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm
Vikt
394 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett stort och viktigt område i dagens hälso- och sjukvård är att hjälpa människor att hantera problem relaterade till olika ohälsotillstånd. Ofta kan problemen påverkas i positiv riktning genom beteende- eller livsstilsförändringar, men för att åstadkomma sådana förändringar kan patienten behöva stöd och hjälp.
Denna bok är skriven främst för hälso- och sjukvårdspersonal. Den innehåller handfasta råd och verktyg som möjliggör en både effektiv och respektfull kommunikation om beteendeförändring, trots det höga tempot i den vardagliga kliniska verksamheten. Boken ger exempel på hur personal kan vägleda patienter i att fatta beslut för att förbättra sin hälsa rörande allt ifrån viktnedgång, motion och rökstopp till att följa en medicineringsstrategi eller tillämpa säkrare sexvanor.
Författarnas många konkreta beskrivningar och exempel på dialoger ger liv åt kärnkunskaperna i motiverande samtal (MI) och visar hur MI kan implementeras i olika vårdkontexter.
Boken riktar sig till all hälso- och sjukvårdspersonal samt till studerande inom motsvarande utbildningar på universitets- och högskolenivå. Den kan också med fördel användas inom verksamheter som socialtjänst, missbruksvård och kriminalvård, där målet är att hjälpa människor att förändra sitt beteende.