Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Polarliv

Polarliv

Inbunden bok Carlsson. 1 uppl. 2009. 202 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173312691
Titel
Polarliv
Författare
Rolf Kjellström
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2009
Omfång
202 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
172 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
615 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett stort urval av artiklar av polarforskaren och etnologen Rolf Kjellström, med de ofta ofattbart hårda livsvillkoren i polartrakterna fram till det tidiga 1900-talet som gemensamt tema. Vi får en unik inblick i eskimåernas (inuiternas) traditionella levnadssätt och hur deras traditioner och livsstil har formats av de krav naturen har ställt, t.ex. när det gäller hur barn och gamla ibland kunde behandlas som ett resultat av de obarmhärtiga livsvillkoren. Ännu värre kunde villkoren vara för de tidiga polarforskarna, som ofta utan tillräckliga erfarenheter och utrustning hamnade i situationer som är närmast ofattbara. Vi får en inblick i den tidiga polarforskningens svårigheter och framgångar. Rolf Kjellström låter oss komma så nära inpå dessa pionjärer som det överhuvudtaget är möjligt genom överlevandes berättelser och de mindre lyckosammas efterlämnade anteckningar och föremål.

Rolf Kjellström är polarforskare och författare. Han har tidigare utgivit bl a "Vargen i historia och myt", "Samernas liv" och "Breven från Arktis".
Ytterligare designers: Herlin, Bo
Ytterligare författare: Kjellström, Rolf