Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Uppdrag: Döda Hitler : Intrigerna, attentaten och sammansvärjningarna

Uppdrag: Döda Hitler : Intrigerna, attentaten och sammansvärjningarna

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokförlaget Fischer & Co 2009 (sv.originaluppl.), 368s. + 8s.fotoplancher i svart / vitt. B/H=16x23. Vikt = 830g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden). Nyskick. ISBN: 9789185183616

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185183616
Titel
Uppdrag: Döda Hitler : intrigerna, attentaten och sammansvärjningarna
Författare
Roger Moorhouse
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2009
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
830 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Många känner till det så kallade 20 juli-attentatet mot Hitler i Wolfsschanze 1944, där överste Stauffenberg placerade ut en portfölj med en tidsinställd bomb i. Men det få vet är att detta bara var ett av ett mycket stort antal misslyckade försök att döda det tredje rikets tyrann. Bakom de många mordplanerna fanns såväl brittisk som sovjetisk säkerhetstjänst, den polska motståndsrörelsen, desillusionerade tyska officerare och missnöjda ensamvargar. Konventionella tillvägagångssätt i form av sprängmedel, gift och gevärskulor varvades med mer bisarra idéer som till exempel hypnos av Rudolf Hess. Ur ett rikt källmaterial från flera tidigare stängda arkiv har författaren dels hämtat spännande historier om våghalsiga kuppförsök och dramatiska skildringar av sammansvurna konspiratörer som offrade livet, dels tecknat en detaljrik och initierad bild av de förutsättningar som präglade både mordförsöken och den nazistiska maktapparatens motdrag. Detta är berättelsen om de bortglömda män som satsade allt i sin kamp mot Hitlers vansinne, men mest av allt handlar det om diktatorn som gång på gång lyckades lura döden till dess att självmordet blev den enda utvägen. ROGER MOORHOUSE (f. 1968) är en engelsk historiker och författare som genom bland annat universitetsstudier i Düsseldorf har bemästrat det tyska språket och specialiserat sig på landet under andra världskriget. Uppdrag: Döda Hitler har översatts till fler än tio språk och rönt stor uppskattning hos både kritiker och vanliga läsare.