Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
KAIRO

KAIRO

"En berättelse om en av världens äldsta städer, dess förflutna och utveckling". Historiska Media, 2002. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. 425 sid. I nyskick. Portovikt 730 g.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189442466
Titel
Kairo
Författare
Rodenbeck, Max
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2002
Omfång
425 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
751 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Kairo har om och om rest sig ur sin egen aska. Staden har överlevt otaliga invasioner, upp- och nedgångar, svältkatastrofer, pestepidemier och rövartåg. Kairo har efter allt detta slutligen stått som segrare, precis som stadens klassiska arabiska namn, al-Qahira - den segerrika staden."

Så beskriver Max Rodenbeck den drygt 5 000 år gamla staden Kairo. Genom att använda sig av olika slags källor, såsom mytiska berättelser, reseskildringar, historiska redogörelser och egna upplevelser, lyckas han fånga mycket av den atmosfär, de tankar och människor som förknippas med Egypten. Resultatet blir en bred episk skildring som genomsyras av författarens kärlek till staden han skildrar.

Kairo är berättelsen om en av världens äldsta och mest fascinerande städer. Författaren utforskar stadens förflutna, och beskriver dess utveckling från antikt centrum till modern mångmiljonstad.

"Vad jag framför allt ville förklara var stadens enastående förmåga att återhämta sig och återuppstå. För detta krävdes varken en historisk skildring eller en reseskildring, utan en berättelse som kombinerade båda dessa genrer. En skildring som lät staden själv berätta sin historia genom vittnesmål från dess gamla gudar, stenar och krönikor och genom dem som älskat eller avskytt den genom historien. Det skulle bli svårt att skriva berättelsen om Kairo, men om min skildring sökte sig in på stickspår, blev tilltrasslad och svällde över alla gränser, ja då var även det typiskt för Kairo."

Max Rodenbeck arbetar som journalist på "The Economist". Han har levt större delen av sitt liv i Kairo och besitter en stor kännedom om stadens historiska, kulturella, sociala och politiska liv.