Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sverige under frihetstiden

Sverige under frihetstiden

Inbunden bok.

Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Prisma, 2003, skomslag ngt nött i hörnen i övrigt mycket gott skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151841061
Titel
Sverige under frihetstiden : 1719-1772
Författare
Michael Roberts
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 220 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
687 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Frihetstiden har fått sitt namn av den relativa frihet i statsskick och samhällsliv som kom efter det karolinska enväldets sammanbrott 1719 i och med Karl XII:s död och varade fram till Gustav III:s statskupp 1772. Under denna tid rådde ekonomisk tillväxt och vetenskap och kulturliv blomstrade. Läskunnigheten spreds från de övre lagren till borgerskapet.
I sin bok ger Michael Roberts en fascinerande bild av denna epok då det moderna Sverige mödosamt och ofta dramatiskt började ta form. Han är en god berättare i sann anglosaxisk tradition och lyckas lyfta fram poänger i den svenska historien med klart humoristiska inslag.

Sverige under frihetstiden utkom första gången 1995. Idag är 1700-talet aktuellt. Ett exempel på detta är den gångna sommarens utställning på Gripsholms slott med inredningar och porträtt från 1700-talet. Ett annat är intresset för de vackra 1700-talsmöbler som Nationalmuseum (Lars Sjöberg) arbetade fram för några år sedan. En anledning så god som någon till återutgivningen av denna läsvärda bok..

Michael Roberts, född 1908, är professor emeritus i historia i Belfast och har under många år ägnat särskilt intresse för svensk historia och svenskt kulturliv. Under andra världskriget var han brittisk kulturattaché i Sverige. Förutom Sverige under frihetstiden har han skrivit flera böcker om svensk stormaktstid, bl a en om Gustav II Adolf. Dessutom har han översatt Bellman, Gunnar Wennerberg och Birger Sjöberg till engelska.