Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tillbaka till framtiden

Tillbaka till framtiden

DVD. 1985.

Nära nyskick. Fodral i nära nyskick. Textat på svenska, danska, norska, finska och engelska
Tillbaka till framtiden (engelska: Back to the Future) är en amerikansk science fiction-film från 1985 i regi av Robert Zemeckis, med manus av Zemeckis och Bob Gale. I huvudrollen ses Michael J. Fox, som Marty McFly, en tonåring som åker tillbaka i tiden till 1955, där han möter sina framtida föräldrar och av misstag får sin mamma att bli kär i honom. I övriga huvudroller ses Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover och Thomas F. Wilson. Lloyd spelar den excentriske uppfinnaren Dr. Emmet Brown, som är Martys vän och som hjälper honom att få sina föräldrar att bli ihop, för att reparera skadan deras tidsresa orsakat historien. De försöker också finna ett sätt för Marty att återvända tillbaka till 1985.

Filmen hade premiär den 3 juli 1985 i USA, samt den 18 december samma år i Sverige. Den drog in 381 miljoner USD i hela världen, och drog därav in mest pengar av alla årets filmer. Filmen belönades med en Oscar för Bästa ljudredigering och blev också nominerad för bästa originalmanus, bästa ljud och bästa sång. Filmen fick två uppföljare, Tillbaka till framtiden del II (1989) och Tillbaka till framtiden del III (1990).

Under åren efter dess premiär har Tillbaka till framtiden ökat i uppskattning och anses nu vara en av 1980-talets största filmer, en av de bästa science-fiction filmerna som gjorts och en av de största filmerna någonsin. År 2007 valde USA:s kongressbibliotek filmen för bevarande i National Film Registry.
Filmdatabasen Internet Movie Database, IMDb ger denna film betyget 8,5.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen