Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En fransk curry : 100 steg från Bombay till Paris

En fransk curry : 100 steg från Bombay till Paris

Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2014. 343 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175470573
Titel
En fransk curry : 100 steg från Bombay till Paris
Författare
Richard C. Morais
Förlag
Bookmark Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
343 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 200 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
524 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken bakom Lasse Hallströms biosuccé!

En fransk curry är en hänförande fantasifull berättelse om en ung kock vars ovanliga förmågor leder honom från Bombays slum till Paris avenyer.

Kärleken till god mat får den stora familjen Haji att trotsa fattigdomen och starta restaurang i Bombays finare kvarter. Men alla ser inte välvilligt på deras klassresa och snart tvingar en tragedi dem att fly landet.

När de senare, i en fransk alpby, råkar öppna sin enkla indiska servering mittemot en prisad lyxrestaurang står katastrofen åter för dörren. Den unge Hassan Haji är en virtous i köket, men stjärnkocken Madame Mallory skyr inga medel för att driva bort familjen, något som dock visar sig bli Hassans biljett till Paris och hans chans att öppna en egen gourmetrestaurang.

En fransk curry är en tidlös berättelse om ödets oundviklighet, kärleken till god mat och hur nära det kan vara mellan fiende och vän.

Med ett mustigt, vackert språk skildrar Richard Morais skillnaderna mellan kulturer och livsvillkor genom olikheterna mellan det indiska och det franska köket. Som en av USA:s mest erfarna utlandskorrespondenter är han känd för sina levande beskrivningar.

"En charmig roman, som att Slumdog Millionaire möter Råttatouille." The New York Times

"En så välskriven bok att den blir till en gastronomisk upplevelse."Washington Post

"Författaren lyckas förvandla den gastronomiska läsupplevelsen till enengagerande gestaltning av kulturkrockar, vänskap och hårt arbete." Bibliotekstjänst