Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013

Inbundna böcker. Norstedts. 1 uppl. 2012. 185 sidor.

Gastronomiska Akademiens årligen utkommande bok är världens äldsta skrift i sitt slag. Årets tema är julen, personligt skildrad av kunniga och välbekanta kulturpersonligheter.

Forskarna Karin Johannisson, Jan-Öjvind Swahn och Stephan Rössner med flera skriver om jul och gastronomi ur olika aspekter: historiska, kulinariska, drastiska och delikata. Dick Harrison berättar om hur det kungliga juldrickandet såg ut förr och Nordiska museets chef Christina Mattsson redogör underhållande för grötgubben vars lilla nylle ska titta upp ur julgrötfatet.

Utöver all julmagi finns också texter om helt annat, som restaurangrecensionernas utveckling och en intervju med Årets Kock 2012 som generöst ger unika och personliga recept till några juldelikatesser.

Förlagsfakta

ISBN
9789113035130
Titel
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013
Författare
Thurfjell, Karsten
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2012
Omfång
185 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 235 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
474 g
Språk
Svenska