Per Arvid Säve och hans samtida : rapport från Visbysymposiet 1987
Inbunden bok.
[Visby] : [Gotlands fornsal], 1992 (Lettland). Inbunden. Förlagets dekorerade/tryckta och laminerade pappband. Rygghuvudet lätt tilltryckt, i övrigt gott skick. 135, [1] s. ISBN 91-88036-06-5.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9188036065
- Titel
- Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland
- Författare
- Kruthof, Lars
- Förlag
- Fornsalens Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 215 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg den som inte är intresserad av mat, alla ska vi ju äta.
I Bordet är dukat – Mat med tradition på Gotland berättas om traditioner kring mat på Gotland med nedslag i olika århundraden. Läs om livet på en gotländsk gård runt 1930–40, om vad som stod på bordet i Visby till fest och vardag under 1700–1800-talen och om hur skaffare, Gotlands speciella festfixare, ordnade med servering och spex under bröllop och andra högtider.
Vi ser oss också omkring i nutiden och undersöker hur äldre traditioner och matvanor uppdateras till vår tids smak. Detta och mycket mer finns på menyn och för den som själv vill smaka finns spännande recept att provlaga. Låt dig väl smaka!