Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det nya Stockholm - Sankt Eriks årsbok 1991/92

Det nya Stockholm - Sankt Eriks årsbok 1991/92

Inbunden bok. Samfundet S:t Erik. Första uppl. 1992. 207 sidor.

Nära nyskick. "Det nya Stockholm är rubriken på Sankt Eriks årsbok 1991/92. Den tar upp situationen idag och utsikterna för morgondagen, i ett läge då marken inom stadens gränser egentligen är fullbyggd, samhällsekonomin vacklar och anslutningen till den europeiska gemenskapen kan skapa osäkra nya förutsättningar.
INFRASTRUKTUREN bildar huvudtemat i Hans Wohlins och Staffan Helmfrids principiella översikter. Är den kunskapsintensiva, högteknologiska verksamheten Stockholms räddning? Kan staden behålla sin ledande ställning i landet och få en viktig funktion i en internationell, baltisk region? Är jättesatsningen på nya trafikleder ett löfte eller ett hot?
FÖRTÄTNING är nyckelordet i vår tids stadsplanering, då industritomter, hamn- och järnvägsområden får lämna plats för nya bostäder och verksamheter. Jan Inghe-Hagström presenterar Hammarby Sjöstad, Aleksander Wolodarski Starrbäcksängen och S:t Eriks sjukhusområde, Ulf Sandell Husarviken. Ingela Blomberg granskar kritiskt ett par av de genomförda projekten.
HUMANEKOLOGIN riskerar att sättas på undantag både i expansionstider med för mycket pengar och vid depressionens penningbrist. Anders Sandberg hävdar den gröna stadens betydelse och Marianne Råberg slår vakt om den kulturhistoriska bebyggelsen. Per Wästberg söker fånga in Stockholms speciella atmosfär, vid sekelskiftet och idag, som en eloge till Samfundet S:t Erik vid 90-årsjubileet."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197075159
Titel
Det nya Stockholm
Författare
Hallerdt, Björn
Förlag
Stockholm : Samf. S:t Erik
Utgivningsår
1992
Språk
Svenska