Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Strindbergs flora, andra upplagan

Strindbergs flora, andra upplagan

Häftad bok

Nyskick. CKM Förlag | Utg. 2012 | Häftad | 662 s. | 9789170401039 | Denna bok är förlagsny. | Originaltitel: Strindbergs flora | Språk: Svenska ------ Mer info: Avsikten med denna andra upplaga är att belysa Strindbergs intresse och kunskaper om floran, och hur han vävt in detta i sitt författarskap. Floran (växter och växtnamn) har en mer central roll för Strindberg än vad man vanligen tänker på. Boken ger delvis en ny bild av Strindberg som en kunnig och observant naturskildrare. Växter är ständigt närvarande, och med dem kan man tolka graden av realism eller symbolism i den aktuella texten. Alice Rasmussen har läst allt som finns utgivet av Strindberg, dessutom brev och några opublicerade skrifter. Hon har analyserat och katalogiserat det som har botanisk anknytning. Rent konkret visar resultatet bland annat att Strindberg använt cirka 1 500 växtnamn. Det är slående att så många av namnen (cirka 900) är unika, dvs. att växten ifråga bara omnämns i en enda av hans texter. Strindbergs flora är indelad i tre avsnitt – Avdelning I ger en översikt hur Strindberg använder växterna i sitt författarskap. Avdelning II är en förteckning och resonerande presentation av de växtnamn som omnämnts. I ett avslutande appendix finns förutom källförteckning, även bilagor med ytterligare uppställningar samt ett komplett växtindex. Alice Rasmussen (1926), konstvetare, botaniker och strindbergsforskare. Uppväxt i Rom och Södra Ängby i Stockholm. Somrarna tillbringades på Resarö i Stockholms skärgård. Fil kand i romanska språk och litteraturvetenskap. Rasmussen har skrivit ett flertal böcker om författaren, och varit aktiv inom Strindbergssällskapet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170401039
Titel
Strindbergs flora, andra upplagan
Författare
Alice Rasmussen
Förlag
CKM Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
662 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 244 mm Ryggbredd 45 mm
Vikt
1064 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Avsikten med denna andra upplaga är att belysa Strindbergs intresse och kunskaper om floran, och hur han vävt in detta i sitt författarskap. Floran (växter och växtnamn) har en mer central roll för Strindberg än vad man vanligen tänker på. Boken ger delvis en ny bild av Strindberg som en kunnig och observant naturskildrare. Växter är ständigt närvarande, och med dem kan man tolka graden av realism eller symbolism i den aktuella texten.

Alice Rasmussen har läst allt som finns utgivet av Strindberg, dessutom brev och några opublicerade skrifter. Hon har analyserat och katalogiserat det som har botanisk anknytning. Rent konkret visar resultatet bland annat att Strindberg använt cirka 1 500 växtnamn. Det är slående att så många av namnen (cirka 900) är unika, dvs. att växten ifråga bara omnämns i en enda av hans texter.

Strindbergs flora är indelad i tre avsnitt – Avdelning I ger en översikt hur Strindberg använder växterna i sitt författarskap. Avdelning II är en förteckning och resonerande presentation av de växtnamn som omnämnts. I ett avslutande appendix finns förutom källförteckning, även bilagor med ytterligare uppställningar samt ett komplett växtindex.

Alice Rasmussen (1926), konstvetare, botaniker och strindbergsforskare. Uppväxt i Rom och Södra Ängby i Stockholm. Somrarna tillbringades på Resarö i Stockholms skärgård. Fil kand i romanska språk och litteraturvetenskap. Rasmussen har skrivit ett flertal böcker om författaren, och varit aktiv inom Strindbergssällskapet.
Ytterligare författare: Rasmussen, Alice