Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dödliga uppdrag under andra världskriget

Dödliga uppdrag under andra världskriget

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 2006. 192 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - En samling dramatiska berättelser om överraskande och kreativa operationer som på ett avgörande sätt påverkade krigsförloppet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
918537749X
Titel
Dödliga uppdrag under andra världskriget
Författare
Rasmus Dahlberg
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2006
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
400 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dödliga uppdrag är en samling dramatiska berättelser om andra världskrigets överraskande, fantasifulla och ibland rent av dumdristiga expeditioner. Boken tar upp tio operationer som alla lyckades tack vare att modiga män på ett kreativt sätt utnyttjade teknik och taktik till det yttersta. Här finns bland annat historien om den tyske ubåtskaptenen Günther Prien, som smusslar in sin ubåt i en brittisk flotthamn och sänker slag-skeppet Royal Oak. Vi kan också läsa om hur modiga norska sabotörer pulvriserar Hitlers planer på att bygga en atombomb samt om brittiska kommandostyrkor som förstör den enorma torrdockan i St Nazaire, något som bäst kan karakteriseras som ett självmordsuppdrag. De frivilliga som ingick i dessa patruller lyckades mer än en gång på ett avgörande sätt påverka krigsförloppet. Vare sig operationen gick ut på att smyga sig in i fiendens mest välbefästa flotthamn, lönnmörda ökenräven Rommel eller förstöra de stora fördämningarna i Ruhrområdet, rådde det sällan brist på frivilliga. Det var en tid då det verkligen gjorde skillnad om rätt man befann sig på rätt plats i rätt tid och många var beredda att betala ett högt pris. Rasmus Dahlberg börjar ofta sina berättelser mitt i handlingen. Vi kastas in i dramatiska händelseförlopp där huvudpersonernas mod och utsatthet är högst påtagliga. Det är medryckande, välskrivet och sprängfullt av levandegörande detaljer. Handlingen illustreras av enkla men informativa kartor och några välvalda foton.