Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tålamodets sten

Tålamodets sten

Inbunden bok

Leopard Förlag. 1 uppl. 2009. 131 s. Inbunden. 17,5x13xcm. 260 gram. FÖRLAGSNY BOK i perfekt skick! Boken är filmatiserad 2012 med samma namn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173432573
Titel
Tålamodets sten
Författare
Atiq Rahimi
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
131 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 175 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
257 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Tålamodets sten, vinnare av det prestigefyllda franska Goncourtpriset, är en till synes enkel bok, skriven i en sparsam, poetisk stil. Men det är en rik läsning, delvis en allegori, delvis en berättelse om hämnd, delvis en utforskning av stolthet, kärlek, sex, äktenskap, krig. Det är utan tvekan en viktig och modig bok. Khaled Hosseini, författare till "Flyga drake" och "Tusen strålande solar"

Jag har i dessa spalter tidigare antytt mitt litterära ideal: Jag vill ha koncentration, förtätning och en framställning fri från pladder. Kammarspel som respekterar tidens, rummets och handlingens enhet. Nu har jag fått en sådan pärla i min hand. Den heter Tålamodets sten. Anders Hjertén, Värmlands folkblad

Det är inte så ofta man hittar nyöversatt fransk skönlitteratur. För att lyckas ta sig över alla murar in till svenska bokhandlar måste det vara inte bara bra, utan utomordentligt bra. Tålamodets sten är bättre ändå Det är oerhört. Jag satt med andan i halsen över köksbordet och kunde inte slita mig. Drack inte ens upp kaffet. Det blev kallt i koppen. Och ändå lämnade jag som läsare aldrig rummet. Norrbottenskuriren

Det är innerligt, välskrivet, tätt, jag kan verkligen rekommendera den. Elin Classon i P1 Kulturnytt

På persiska finns ett uttryck som lyder syngué sabour tålamodets sten. Det syftar på en magisk sten till vilken man kan anförtro sina hemligheter, avlasta sina bördor, bikta sina synder. Tålamodets sten är också titeln på Atiq Rahimis kritikerhyllade roman.
I ett sjukrum i ett krigshärjat land sitter en kvinna vid sin mans sjukbädd. Mannen har skadats i strid och ligger förlamad i respirator. Hon är ensam och står nu utan försörjning. Hemma väntar två hungriga döttrar, men hon viker aldrig från hans sida och ber oupphörligt för att han ska tillfriskna. Utanför pågår kriget för fullt, hon hör ständigt explosioner och skrik.
Dagarna förflyter och hennes desperata böner ersätts gradvis av ett slags bekännelse. Nu när han är oförmögen att svara vågar hon öppna sig och blotta känslor som varit inkapslade djupt inom henne. Hon vågar framviska förbjudna tankar. Det är som om hans tystnad förlöser henne. Nu vågar hon ge röst åt sin smärta och frustration och hon rasar mot förtrycket i samhället som omsluter henne.
Tålamodets sten är en tät och poetisk roman, som 2008 belönades med Prix Goncourt, Frankrikes finaste litterära pris.

Atiq Rahimi, född 1956, kommer från Afghanistan och är författare och filmskapare. Han lämnade sitt hemland 1984 och har sedan dess främst varit bosatt i Frankrike. Filmen Earth and Ashes, baserad på en av hans romaner med samma namn, belönades vid filmfestivalen i Cannes 2004.

Atiq Rahimi kommer till bokmässan i Göteborg i höst.