Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mammajournalerna

Mammajournalerna

Inbunden bok Ordfront Förlag. 2020. 261 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789177751083
Titel
Mammajournalerna
Författare
Rådberg, Helene
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
261 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 198 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"För någon vecka sedan visste jag inte vem Helene Rådberg var. Nu kommer jag aldrig att glömma henne. Att läsa hennes "Mammajournalerna" känns i både mage och hjärta."
Blekinge Läns TidningI vuxen ålder begär Helene ut sin mammas sjukhusjournaler. Mamman med namnet Barbro, som i unga år träffar Erik en charmör och dansman som snart ska försvinna iväg till nya kvinnor. Barbro som är tvåbarnsmor vid tjugoett, som adopterar bort sin son och tvingar sig att aldrig se tillbaka. Barbro som gömmer tabletter i små färgglada askar i köket. Genom att väva samman journaler, brev och samtal från det egna terapirummet närmar sig författaren och poeten Helene Rådberg smärtpunkten med mamman som tog sitt liv. Mammajournalerna är en roman om försoning, om en mor och en dotter och livet som blev. Som fond till berättelsen finns stålstaden Sandviken."En smutsig, ömtålig och hård berättelse om "gamla flickors drömmar". Rådberg lyckas formulera vad som känns som allmänmänskliga föreställningar. (...) Läsarens hjärta blir större."
Dagens Nyheter"Rådberg skriver klart och levande, inkännande klassmedvetet, färgrikt."
Aftonbladet "En stark roman med klart klassperspektiv. Litterärt ett säkert silkestrådsbroderi, fyllt av skörhet och smärta."
Dala-Demokraten"Rådbergs roman är både en uppgörelse och en kärleksförklaring. Ett sorgearbete om en enskild individ men samtidigt en appell för alla människors rätt till ett värdigt liv."
Opulens" I skärningspunkten mellan det poetiska, det dokumentära och det privata skriver Helene Rådberg en brinnande text."
Landskrona Posten"Det är en berörande, bitvis isande skarp berättelse som växer fram ur "Mammajournalernas" omlottliggande lager av ledtrådar."
Svenska Dagbladet" Ärligt, sårigt, naket, poetiskt, drabbande, sorgligt, utforskande, rannsakande, undersökande, igenkännande. (...) en oerhört stark berättelse." 
Bokstavligen, bokblog "En gobeläng över ett helt kvinnoliv, om arv och miljö, klass och kvinnoarbete i den offentliga sektorns käftar, relationen mellan mor och barn." 
Kommunalarbetaren"Skakande, stark & skickligt skriven!"
Jennies boklista, bokblogg
Ytterligare författare: Rådberg, Helene
Ytterligare designers: Acedo, Sara