Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
När rött blir svart

När rött blir svart

Pocketbok Ordfront Förlag. 1 uppl. 2007. 318 sidor.

Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Under kulturrevolutionen var Yin Lige en ambitiös och nitisk rödgardist. När vinden vände i slutet av sextiotalet råkade hon i onåd och skickades till en kaderskola, där hon mötte sitt livs stora kärlek författaren Yang, stämplad som svart högerman. Han dog i kaderskolan, men inspirerade henne att skriva en kontroversiell roman om deras kärlek. När Yin Lige många år senare hittas död i sitt rum är det till en början svårt att avgöra vad motivet är. Har hon mördats på grund av sitt förflutna som rödgardist eller är det ett simpelt rånmord? Det verkar som om mördaren måste ha varit någon av hennes grannar, eftersom huset är låst om natten och ingen tycks ha kunnat ta sig vare sig in eller ut. Att hålla reda på det överbefolkade husets alla invånare visar sig dock vara lättare sagt än gjort. Inte blir det heller lättare av att kriminalkommissarie Chen Cao egentligen har semester och får lösa fallet på avstånd genom sin kollega, assistent Yu. Chen har nämligen fått ett erbjudande han inte kan tacka nej till

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170373022
Titel
När rött blir svart
Författare
Qui Xiaolong
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
318 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
188 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under kulturrevolutionen var Yin Lige en ambitiös och nitisk rödgardist. När vinden vände i slutet av sextiotalet råkade hon i onåd och skickades till en kaderskola, där hon mötte sitt livs stora kärlek författaren Yang, stämplad som svart högerman. Han dog i kaderskolan, men inspirerade henne att skriva en kontroversiell roman om deras kärlek.
När Yin Lige många år senare hittas död i sitt rum är det till en början svårt att avgöra vad motivet är. Har hon mördats på grund av sitt förflutna som rödgardist eller är det ett simpelt rånmord? Det verkar som om mördaren måste ha varit någon av hennes grannar, eftersom huset är låst om natten och ingen tycks ha kunnat ta sig vare sig in eller ut.
Att hålla reda på det överbefolkade husets alla invånare visar sig dock vara lättare sagt än gjort. Inte blir det heller lättare av att kriminalkommissarie Chen Cao egentligen har semester och får lösa fallet på avstånd genom sin kollega, assistent Yu. Chen har nämligen fått ett erbjudande han inte kan tacka nej till
Qiu Xiaolongs framgångsrika serie om kommissarie Chen Cao har översatts till tio språk. Den första boken på svenska var En röd hjältinnas död (2003). I hans romaner spelar dagens Kina, och då främst miljonstaden Shanghai, en viktig roll arkitekturen, vardagslivet, litteraturen och inte minst maten.