Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Människornas jord : roman

Människornas jord : roman

Inbunden bok. Leopard Förlag. 2003. 375 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Från baksidan: "Människornas jord är en gripande kärlekshistoria och på samma gång en episk berättelse om en ung mans utveckling i ett land präglat av kolonialt förtryck. Berättelsen är den första av en serie romaner kallad Burukvartetten, som tillsammans beskriver Indonesiens moderna historia."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173430364
Titel
Människornas jord : roman
Författare
Toer, Pramoedya Ananta
Förlag
Leopard förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
375 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
800 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Minke är en javanesisk pojke som växer upp i 1890-talets Indonesien. Han kommer från en förnäm javanesisk släkt är därför priviligerad och rör sig hemtamt bland de holländska kolonisatörerna. Minke är intelligent och ambitiös, behärskar deras språk och är skolad i deras tankesätt. Hans drömmar och förhoppningar om framtiden är riktade mot Europa och Nederländerna. Men i det koloniala samhället han nekas han samma rättigheter som de vita, gång på gång konfronteras han med ramar och begränsningar.

När han en dag blir våldsamt förälskad i vackra Annelies, dotter till en holländsk affärsman och hans javanesiska konkubin, blir det början till ett uppvaknande. Tack vare Annelies och hennes ovanliga familj förmår Minke att bejaka sin indonesiska identitet och sitt eget folks traditioner, all dess skönhet och möjligheter men också dess grymhet och vrede.

Människornas jord är en gripande kärlekshistoria och på samma gång en komplex berättelse om en ung mans utveckling och uppvaknade i ett land präglat av kolonialt förtryck. Berättelsen är den första i en serie romaner kallad Burukvartetten som tillsammans beskriver Indonesiens moderna historia. Pramoedya Ananta Toer framförde ursprungligen dessa berättelser muntligt för sin medfångar under de 15 år han var politisk fånge i Indonesien.

"Det finns knappast någon som kan mäta sig med Pramoedya Ananta Toer i sydostasien. Få är så betydelsefulla, har en sådan inblick och ett sådant skarpsinne och en så storslagen kraft i sin skenbart enkla prosa." - The Independent

"Asiens främsta kandidat till Nobelpriset" - Time

Pramoedya Ananta Toer, född 1925, är utan tvekan Indonesiens främsta författare.