Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Aziyade : roman om förbjuden kärlek i Konstantinopel

Aziyade : roman om förbjuden kärlek i Konstantinopel

av

Inbunden bok. 2244. 2015. 301 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. stämplad inuti av biblioteket. Portot gäller oavsett antal böcker. - En självbiografisk roman från 1870-talets Konstantinopel som skildrar den unge Pierre Lotis förhållande med en turkisk haremskvinna – en livsfarlig kärlek mellan en ”otrogen” och en av köpmannen Abeddins fyra fruar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789186729646
Titel
Aziyade : roman om förbjuden kärlek i Konstantinopel
Författare
Pierre Loti
Förlag
2244
Utgivningsdatum
20151105
Omfång
301 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
125 x 189 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
350 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kärlek i Konstantinopel En självbiografisk roman från 1870-talets Konstantinopel som skildrar den unge Pierre Lotis förhållande med en turkisk haremskvinna – en livsfarlig kärlek mellan en ”otrogen” och en av köpmannen Abeddins fyra fruar. De möts i all hemlighet i skydd av nattens mörker på båtar på Bosporen eller i undanskymda hus i kvarteren runt Gyllene hornet, möten som kräver en hel mängd förberedelser och arrangemang för att det älskande paret ska undgå upptäckt. Men: ”Jag var den ende hon älskat och den ende som någonsin älskat henne, och jag skulle lämna henne för att aldrig återvända.” Aziyadé är en gripande kärlekshistoria där romantik och österländsk exotism blandas med en påfallande realistisk och fräsch framställning av livet i dåtidens Konstantinopel. Ett sepiafärgat instagram från den plats i världen där västerländskt och österländskt ständigt möts och slits isär. Aziyadé var Pierre Lotis debutverk, publicerat anonymt 1879, och räknas i dag som en modern klassiker. Nu i svensk nyöversättning. Förord av Isabelle Ståhl. Efterskrift av Per Wästberg. " ...en myllrande, doftande och tjusande läsupplevelse om en svunnen värld som på gott och ont inte finns längre." Martin Lagerholm, Borås Tidning