Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En hipsters dilemma : försvar för långväga mat
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789175669168
Titel
En hipsters dilemma : försvar för långväga mat
Författare
Desrochers, Pierre
Förlag
Timbro
Utgivningsår
2013
Omfång
297 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
138 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
460 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Närodlat, ekologiskt och småskaligt. Många personer, men framför allt en grupp trendkänsliga konsumenter, tänker sig att närodlad mat kan lösa miljöproblemen och stöpa om dagens matproduktion till något mer hållbart.
I boken En hipsters dilemma går ekonomigeografen Pierre Desrochers och policyanalytikern Hiroko Shimizu igenom forskningsläget och når en annan slutsats: det verkar som att storskalig matproduktion är bättre för klimatet, än lokalodlat.
Författarna beskriver historien bakom dagens matproduktion och visar pedagogiskt hur konsumenter misstar sig om vilken effekt närodlad mat har på miljön. Författarna visar också vad det är som har gjort att fler människor idag kan äta bättre, mer varierad och nyttigare mat till ett lägre pris än någonsin tidigare i människans historia.
En hipsters dilemma är måsteläsning om du är intresserad av att förstå hur klimat och matproduktion hänger samman och varför du inte ska känna dåligt samvete om du väljer bort närodlat i butiken.
Författarna visar att en marknad präglad av frihandel och avskaffade jordbruksstöd skulle:
Vara mer miljömässigt hållbart
Ge lägre matpriser
Ge ett större och bättre utbud av mat
Pierre Desrochers är docent i geografi vid University of Toronto och har författat över 40 vetenskapliga artiklar som rör globalisering, hållbar utveckling och energi och är anknuten till flera institut i både Kanada och USA. Hiroko Shimizu är utbildad policyanalytiker och ekonom från ett av Japans bästa universitet.

Ett kontraintuitivt men välunderbyggt argument för att lokal självhushållning är det värsta du kan göra för miljön. Stephen Budiansky, Wall Street Journal