-
Sockerfria kokboken
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bladh by Bladh AB. 1 uppl. 2018. 204 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188429568
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Jonsson, Bitten
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 184 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Av författarna till Sockerbomben...!
111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.
Perfekt för dig som:
är sockerkänslig
är sockerberoende
är glutenintolerant
bara vill undvika bröd och mjöl
har diabetes typ-1 eller -2
har insulinresistens/svängande blodsocker
vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen
Du får också
ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig
fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst
alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det
matnyttiga tips om hur du kommer igång
extra tips för barnen
inköpslista med bra och säker mat
smarta redskap för köket
När Sockerfria kokboken... med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker? Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?
I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.
Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet. Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!
Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla!
Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.
Vi är helt enkelt olika känsliga för socker! En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.
Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap.
Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken.... Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor.
Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.
Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på
Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.
OM FÖRFATTARNA
Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.
Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.
9789188429568 -
Sockerfria kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127632
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9137127632 -
Sockerfria kokboken [74 recept utan tillsatt...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Forum. 2006. 144 s. 19,5 x 23,5cm. Omslaget har ett hål på baksidan (3mm). Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137127637
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
9789137127637 -
Sockerfria kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127632
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9137127632 -
Sockerfria kokboken [74 recept utan tillsatt...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Forum. 2006. 144 s. 19,5 x 23,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137127637
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
9789137127637 -
Sockerfria kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127632
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9137127632 -
Sockerfria kokboken [74 recept utan tillsatt...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Forum. 2006. 144 s. 19,5 x 23,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137127637
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
9789137127637 -
Sockerfria kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127632
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9137127632 -
Sockerfria kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127632
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9137127632 -
Sockerfria kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat pappband med skyddsomslag. Stor 8:o
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127632
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9137127632
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn