Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Solo över Atlanten : kappseglingen Transat 6.50

Solo över Atlanten : kappseglingen Transat 6.50

Inbunden bok Wahlström & Widstrand. 2004. 335 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Som första skandinav deltog trettiofemåriga Pia L’Obry hösten 2003 i den prestigefyllda franska kappseglingen Transat 6.50. Sjuttio soloseglare i minimala båtar tävlar om att komma snabbast fram från Frankrike till Brasilien, via ekvatorn och stiltjebältena. Till skillnad från många deltagare har Pia ingen bakgrund som kappseglare. Kärleken till havet och segling tillsammans med äventyrslusten är hennes drivkraft.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789146204404
Titel
Solo över Atlanten : kappseglingen Transat 6.50
Författare
Pia L’Obry - Marie Blomqvist
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2004
Omfång
335 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Som första skandinav deltog trettiofemåriga Pia L’Obry hösten 2003 i den prestigefyllda franska kappseglingen Transat 6.50. Sjuttio soloseglare i minimala båtar tävlar om att komma snabbast fram från Frankrike till Brasilien, via ekvatorn och stiltjebältena.
 Till skillnad från många deltagare har Pia ingen bakgrund som kappseglare. Kärleken till havet och segling tillsammans med äventyrslusten är hennes drivkraft.
 I Solo över Atlanten berättar Pia om beslutet att delta i tävlingen, letandet efter en båt, valificeringsseglingar, båtpreparation, ekonomiska bekymmer och sponsorjakt. Sedan får läsaren dag för dag följa Pias tankar, upplevelser och vedermödor i den stora kappseglingen - hur det är att sova i 20-minutersperioder, att vara ensam i tre veckor, äta frystorkat och att ständigt vara blöt.
 Det här är en bok för alla seglingsintresserade, men Pias berättelse är också ett livsäventyr att inspireras och utmanas av, oavsett om man själv seglar eller inte.

Pia L’Obry sjösattes vid sex månaders ålder. Sedan dess har havet alltid funnits i hennes närhet. I och med Transat 6.50 så satsar hon mer på sin segling. Vid sidan om det driver hon agenturen för Hobie Cat i Sverige, håller föredrag om sina seglingar (till Grönland, i Antarktis och solo över Atlanten) samt planerar nästa mål - www.seafari.seMarie Blomqvist har sedan tonåren seglat i Sverige och under senare år också i Medelhavet. Hon har tidigare skrivit bland annat Relationer ombord, en bok om vad som händer mellan människor som seglar tillsammans. Marie arbetar till vardags som managementkonsult.