Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den skarpa eggen - Den mörka materian 2

Den skarpa eggen - Den mörka materian 2

Inbunden bok Natur och Kultur. 2 uppl. 2005. 311 sidor.

Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Universums gränser har öppnats och Lyras vän ligger död vid hennes fötter. Lyra tar språnget in i en ny värld för att förfölja den som dödat honom.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127112004
Titel
Den skarpa eggen
Författare
Philip Pullman
Förlag
Natur och Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
311 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
27 x 235 mm Ryggbredd 167 mm
Vikt
560 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Universums gränser har öppnats och Lyras vän ligger död vid hennes fötter. Lyra vågar språnget in i en ny soldränkt värld för att förfölja den som dödat honom, för att få hämnd och svar på sina frågor. Men i stället hittar hon Will som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Han är ute på en jakt lika ursinnigt angelägen som Lyras och tillsammans beger de sig ut i en värld som är totalt främmande för dem båda.
Men Cittàgazze, den stad dit de kommer, är en egendomlig och hemsökt plats. Själsslukande vålnader drar fram på gatorna, medan man kan höra bruset av änglars väldiga vingar i skyn högt därovan. Och i det mystiska Torre degli Angeli döljer sig Cittàgazzes dödliga hemlighet – ett föremål med högst märklig och förödande kraft.
Lyra och Will kämpar sig gemensamt fram genom alla faror, men med vart steg och varje ny fara kommer de närmare det största hotet av alla – och den förödande sanningen om sitt eget öde.
Det dyker ibland upp författare som ligger så långt bortom det vanliga att fantasilivet förändras för generationer framåt. Till denna gudabenådade grupp hör Lewis Carroll, Edith Nesbit, C S Lewis och J R R Tolkien. Och hit har nu också Philip Pullman sällat sig. Trilogin Den mörka materian är en berättelse för alla åldrar. Det är en barnbok, men också en vuxenroman. En bok att sluka för alla mellan åtta och åttio.
"Det seriösaste fantasyverket sedan Sagan om ringen. Det är lika intellektuellt spännande som det är magnifikt skrivet… Helt enkelt den bästa bok jag läst i år." Amanda Craig i New Statesman om Den skarpa eggen.
Översättning Olle Sahlin

Philip Pullman är en omtyckt och välkänd författare i sitt hemland England. Hans författarskap omfattar allt från samtidsromaner till thrillers i viktoriansk miljö. Han har tidigare varit verksam som mellanstadielärare och intresset för ungdomar har burit frukt också i ungdomsromaner, skådespel och illustrerade böcker.
Philip Pullman föddes i Norwich, England, 1946. Han studerade engelska i Oxford, där han sedan också verkade som lärare. Han har mottagit flera priser för sina ungdomsböcker. Nu senast har Guldkompassen erhållit The Guardian Children’s Fiction Award, vilket är Englands förnämsta barnbokspris, och Carnegie-medaljen.