Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bärnstenskikaren - Den mörka materian 3

Bärnstenskikaren - Den mörka materian 3

Inbunden bok Natur och Kultur. 2 uppl. 2005. 507 sidor.

Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Om krig, politiska intriger, mysterievetenskap och en ung flicka som letar efter sina föräldrar. Allt detta i en märklig värld som i mycket påminner om sent artonhundratal, men är något helt annat ...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127112025
Titel
Bärnstenskikaren
Författare
Philip Pullman
Förlag
Natur och Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
507 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
44 x 235 mm Ryggbredd 167 mm
Vikt
837 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Allting började egentligen när Lyras farbror, lord Asriel, återvände till England med berättelser om mysterier och faror – och upptäckten av en plats nära Nordpolen där man genom norrskenets skimrande ridåer kunde ana en annan värld. Kanske är barriären mellan olika världar av någon anledning förtunnad här. Lyra som är lika nyfiken som hon är orädd blir indragen i ett nervpirrande äventyr. Det för henne på svindlande färder mellan olika världar: Guldkompassens universum – som är Lyras eget, vårt universum och ett tredje som är härjat av vålnader och där hon träffar Will.

I Bärnstenskikaren, berättelsens tredje och avslutande del, drar det ihop sig till en kraftmätning av minst sagt episka dimensioner och Lyra och Will ger sig iväg på den mest skrämmande av alla resor. En färd som få författare vågat företa sig.

Det här är en verklig "allåldersberättelse". Barnet så väl som den vuxne hittar sin nivå och båda blir lika överväldigade av sagans kraft. För det här är en saga av isländska dimensioner och här kan allting hända. En recensent utropade Pullman till fantasylitteraturens Rickard Wagner, men med Williams Blakes själ.

Översättning Cilla de Mander och Olle Sahlin

Philip Pullman är en av de populäraste engelskspråkiga barn- och ungdomsförfattarna idag. Han är bland annat belönad med the Carnegie Medal för sin berättarkonst. Inte minst har trilogin Den mörka materien lovordats, berättelsen om barnen Lyra och Will och deras äventyr i de tre världarna. Den har i England och USA redan sålts i över en miljon exemplar.