Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Världen efter 1945

Världen efter 1945

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2003. 669 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789151840581
Titel
Världen efter 1945
Författare
Philip Bell
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
669 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 228 mm Ryggbredd 41 mm
Vikt
1078 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad fick avkoloniserigen i världen att på kort tid accelerera från att ha varit en rännil till att bli en störtflod av händelser? Hur kunde ett knappt industrialiserat land som Nordvietnam stå emot supermakten USA? Hur ser sambandet mellan tredje världens skuldbörda och konflikten mellan Israel och arabstaterna ut? Varför är grundfrågorna i Mellanösternkonflikten så svårgenomträngliga? Hur och varför har den värld vi alla befinner oss i fått sitt nuvarande utseende?
Philip Bells djärva, brett upplagda politiska historia om perioden från andra världskrigets sista dagar till det kalla krigets slut fungerar som en guide till svar på dessa frågor. På ett klart språk avhandlar boken komplicerade skeenden och företeelser på ett så direkt och enkelt sätt som möjligt och undviker att dra en glömskans slöja över mer komplicerade frågor. Ambitionen är att åstadkomma en sammanlänkande förklaring av händelser och deras sammanhang, en berättelse som tar paus ibland och reflekterar över några av de centrala begrepp som kommit att dominerat vårt tänkande om den här periodens politiska historia och internationella relationer: det kalla kriget, avspänning, tredje världen...
Världen efter 1945 utmanar oss att försöka förstå vad som verkligen hände under det senaste halvseklet och visar också hur det förflutna fortsätter att utöva det mest djupgående, ibland överraskande, inflytande på vår nutid.

Philip H.M. Bell är en välkänd brittisk historiker och författare. Han arbetar som forskare vid universitet i Liverpool. Han har tidigare bl a utgivit The Origins of the Second World War in Europe (2:a uppl 1997).