Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789150109672
Titel
F-ordet : mot en ny feminism
Författare
Östergren, Petra
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2008
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
150 x 200 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Feminismen har de senaste åren mött hårt motstånd och svidande kritik. Ofta har kritiken varit välbehövlig och berättigad, men tyvärr har den hätska stämningen gjort att nyanser försvunnit och positiva element drunknat. Den svenska feministiska debatten behöver en vitamininjektion, och Petra Östergren har samlat några av landets mest spännande och provokativa skribenter och debattörer för att vässa udden på det offentliga samtalet. F-ordet lyfter både fram helt nya frågor, och presenterar nya aspekter på gamla frågor. F-ordet ska ifrågasätta och förhoppningsvis skaka om, men på ett varsamt och klokt sätt. Bidragen är väl grundade i erfarenheter och teori, men är lättillgängliga och personliga snarare än akademiska.
F-ordet ska vara en inspirationskälla som visar att det där med feminism inte är så dumt och förlegat ändå. Ordet på f kan återigen laddas med positiv kraft!

Petra Östergren är verksam som författare, skribent, föreläsare och debattör. Hon är en av de mest kontroversiella feministiska tänkarna i Sverige och har forskat kring svensk feminism och jämställdhetspolitik sedan 1996. Hennes senaste bok är Porr, horor och feminister. Tidigare har hon gett ut Slå tillbaka! Handbok i självförsvar för kvinnor och Att komma till ro med det allra värsta.