Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Motståndets estetik (band 1-3)

Motståndets estetik (band 1-3)

Pocketbok Albert Bonniers Förlag. 2006. 1004 sidor.

Nära nyskick. Överstruken namnteckning på första sidan i boken. I övrigt en bok i nyskick.

På grund av att alltför många köpare aldrig hämtar ut sina bokpaket när de har levererats trots påminnelse, varvid jag måste betala hela fraktavgiften, använder jag numera bara förskottsbetalning. När du betalat fakturan lämnar jag in bokpaketet till mitt Schenkerombud. Du har sedan boken inom 2-5 dagar beroende på avstånd.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100112141
Titel
Motståndets estetik
Författare
Peter Weiss
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
1004 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 178 mm Ryggbredd 50 mm
Vikt
485 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Motståndets estetik är en romantrilogi om en grupp människor i det sena trettiotalets Europa. Deras tänkande och handlande bestäms av en enda målsättning: motstånd mot det fascistiska förtrycket. Bokens "jag" är en ung arbetare, som oavlåtligen strävar efter att vidga sitt medvetande och sina kunskaper för att ställa dessa i kampens tjänst.
 Första delen inleds med berättarens avfärd från Berlin inbördeskriget i Spanien. Den andra delen handlar om hans första år i exil, i det revolutionära Paris och i saltsjöbadsandans Stockholm. I tredje delen får vi följa berättelsen om de människor som deltog i motståndet mot fascismen fram till krigsslutet, i Alingsås, i Stockholm och i Berlin. Många går ett ohyggligt öde till mötes, och för de överlevande innebär krigsslutet ingen seger för de värden som väglett dem. Men genom att berätta om motståndet vil de hålla det levande och föra det vidare.
 Motståndets estetik hälsades som ett epokgörande verk av kritiken då boken kom ut i Västtyskland 1975 - 1981, och sanmtidigt i Sverige i Ulrika Wallenströms översättning 1976 - 1981. I november 2006 skulle den tyskspråkige men i Sverige bosatte författaren, dramatikern och filmaren Peter Weiss ha fyllt 90 år. I samband med detta ordnas ett stort internationellt seminarium av ABF i Stockholm i samarbete med Centrum för marxistiska samhällsstudier, Goetheinstitutet och Cinemateket. Det planeras också en offentlig läsning av och studiecirkel kring romantrilogin Motståndets estetik, vilket sammanfaller med Stockholms stadsteaters planer att sätta upp pjäsen Marat/Sade under våren 2007.